Stimularea dezvoltării puilor de violetă. Un truc minunat!

Mulți amatori de flori ornamentale caută metode de înrădăcinare cât mai rapidă a plantelor lor, ca să-și decoreze locuința și curtea cu ele. Dar natura nu poate fi păcălită și, indiferent de stimulii aplicați, înrădăcinarea puilor de plante nu are cum să se întâmple peste noapte. În schimb, puteți să creați condiții favorabile pentru reușita acestui proces!

Astăzi vrem să vă oferim un truc minunat, care vă va ajuta să înrădăcinați mai rapid violetele și să stimulați apariția puilor ei.

Dacă vă ocupați de mult timp de cultivarea violetelor, probabil ați observat că ele înfloresc doar atunci când rădăcinile lor ating fundul ghiveciului.

De aceea, aceste plante se sădesc în ghivece mici, ca să se dezvolte rapid și să înflorească abundent. Știind acest principiu, noi am decis să-l testăm și să aflăm dacă el este valabil și în cazul înrădăcinării violetelor!

Astfel, noi am încercat să plantăm o parte din frunzulițele de violetă în pahare mai mici sau pahare mai mari, adăugând mai puțin substrat în ele (bineînțeles, am luat în considerație și dimensiunile frunzulițelor). În același timp am sădit câteva frunzulițe pentru înrădăcinat, aplicând principiile clasice.

După ce am urmărit dezvoltarea noilor plante pe parcursul a 3 luni, putem să afirmăm că cele cultivate după metoda nouă (cu mai puțin sol), s-au înrădăcinat mai repede și au format mai repede pui. Puii au început să apară la scurt timp după ce sistemul radicular al plantei-mamă a cuprins tot substratul din pahar.

Această metodă de înrădăcinare permite economisirea timpului de formare a noii plante: noi am calculat aproximativ 2 săptămâni. Singurul aspect, pe care trebuie să-l luați în considerație, este că ghivecele mici sau cele cu puțin substrat, necesită irigare mai frecventă.

Astfel, dacă vă grăbiți și vreți să obțineți mai repede violete noi, încercați metoda ghivecelor mici!

Spor la treabă!