Stimulatorii naturali pentru dezvoltarea rădăcinilor plantelor. Salvați acest articol, ca să nu-l pierdeți!

1. MIEREA

Dizolvați o linguriță de miere în 1.5 litri de apă. Introduceți 1/3 inferioară a butașului în soluția obținută și lăsați-l să se pătrundă timp de 12 ore.

2. CARTOFII

Cartofii mari sunt potriviți pentru înrădăcinarea diferitor plante. Luați un cartof și îndepărtați toți „colții” de pe suprafața lui. Realizați o crestătură profundă în el și așezați butașul în aceasta. Dacă îl veți iriga suficient, el va dezvolta repede rădăcini. Chiar și plantele care se înmulțesc rău prin butași, pot fi înrădăcinate prin această metodă, deoarece butașii obțin multe substanțe nutritive din cartofi.

3. SUCUL DE ALOE VERA

Adăugați 3-7 picături de suc proaspăt de aloe vera în apa, în care se află butașul. Acesta nu doar va grăbi apariția rădăcinilor, ci va stimula și viitorul sistem radicular.

4. APA DE SALCIE

Puneți câteva rămurele de salcie (se potrivesc și cele de plop) în apă și așteptați până când ele vor dezvolta rădăcini. Apoi scoateți-le din apă și puneți butașul în ea. Apa obținută nu trebuie schimbată, ci doar completată, în funcție de necesitate.

5. DROJDIA

Pregătiți o soluție de drojdie (100 mg la un litru de apă) și puneți butașii în ea pentru 24 ore. Apoi spălați-i și transferați-i într-un vas umplut cu apă până la jumătate.

Spor la grădinărit!