Storuri rulante pentru bănuți, confecționate manual! Mi-am făcut pentru fiecare fereastră!

Storurile rulante sunt o alternativă excelentă atât pentru perdelele cu role, cât și pentru jaluzelele obișnuite, deoarece le combină pe amândouă. Din acest motiv, mulți oameni și-ar dori să aibă jaluzele în camere, la balcoane sau în ferestrele casei de vacanță, dar acestea sunt adesea nerezonabil de scumpe.

Însă noi dorim să vă prezentăm o ieșire din situație, fără să fiți nevoiți să dați o grămadă de bani pe ele: confecționați-le manual din materiale accesibile și mult mai ieftine decât costul total al unor astfel de storuri.

Veți avea nevoie de:

– țeavă de polipropilenă;

– dispozitive de fixare a țevilor – 3 buc;

– dopuri pentru țevi – 2 buc;

– bandă adezivă;

– prelată sau un alt material pentru stofa storurilor;

– șnur;

– conductă pentru cabluri;

– lipici;

– instrumente.

Mod de lucru:

1. Mai întâi de toate, va trebui să vă decideți asupra mărimii storurilor pe care le doriți și asupra materialului din care vor fi făcute. În cazul meu, voi folosi o față de masă din peliculă. Apoi, tăiați materialul ales și țeava în funcție de dimensiunile dorite. Nu uitați că trebuie să lăsați o porțiune pe țeavă pentru dispozitivele de fixare.

2. Marcați țeava, ceea ce va servi drept ghid pentru a lipi uniform una dintre marginile materialului pe ea. Lipiți marginea, apoi înfășurați materialul în jurul țevii. La această etapă, nu uitați și de porțiunea de fixare la ambele capete ale țevii.

3. Pentru ca materialul storurilor să atârne drept, acesta va trebui să fie susținut. Pentru a face acest lucru, folosiți o conductă de cablu, de exemplu – atașați-l de-a lungul întregii lungimi a marginii libere a materialului.

4. Acum, puteți trece la fixarea propriu-zisă. Dacă, ca în cazul meu, țeava este considerabil mai mică decât dispozitivul de fixare, o puteți extinde la grosimea necesară cu bandă adezivă. Astfel, banda va acționa și ca un opritor pentru material.

5. În continuare, realizați un mic canal în mijlocul unuia dintre dopuri – în acest canal vom plasa apoi un șnur pentru a regla lungimea storurilor.

6. Introduceți dopurile pe ambele părți ale țevii, puneți șnurul pe unul dintre ele și storurile sunt gata.

7. Acum, nu mai rămâne decât să le fixați deasupra ferestrei – acest lucru se poate face cu o bandă adezivă puternică cu două fețe. De asemenea, folosiți bandă adezivă pentru a fixa un fixator la înălțimea necesară, care va ține în tensiune șnurul regulatorului; în cazul meu, folosesc un dispozitiv de fixare a țevilor.

Aceasta este tot! Folosiți-le cu mândrie, deoarece au ieșit mai frumoase decât cele din comerț, și mai economice, desigur!

Spor la treabă!

New