Suc de caise pentru iarnă, pregătit în condiții casnice, fără storcător de fructe! Nectar natural de caise!

Astăzi vă prezentăm o rețetă de conservare a sucului de caise pentru iarnă, sau mai degrabă a nectarului din pulpa acestora. Se prepară rapid și ușor, iar în final obțineți un produs minunat, 100% natural, spre deosebire de sucurile și nectarurile din comerț.

INGREDIENTE:

– 6 kg de caise (5,5 kg de caise fără sâmburi);

– 5 – 5,5 l de apă;

– 750 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1. Spălați fructele sub jet de apă rece, îndepărtați-le sâmburii și puneți pulpa într-o cratiță mare – a noastră este de 15 l.

Sfat: Încercați să alegeți cele mai coapte și mai suculente caise pentru această rețetă, astfel încât băutura să fie nu numai delicioasă și aromată, ci și foarte delicată și de o culoare frumoasă galben-portocalie.

2. Turnați apă rece peste caise, astfel încât nivelul ei să fie cu 2-3 cm mai sus. De regulă, raportul dintre caisele fără sâmburi și apa este de 1:1. Noi am adăugat 5 l de apă la 5,5 kg de caise.

3. Puneți cratița pe foc și, amestecând periodic, aduceți conținutul în punctul de fierbere. La această etapă, nu este nevoie să îndepărtați spuma.

4. Fierbeți caisele până se înmoaie – asta poate dura 5-10 minute, nu mai mult.

5. Pasați amestecul cu un blender de imersie pentru a fi mai ușor de strecurat. Dacă nu dispuneți de unul, puteți sări peste această etapă și strecura caisele printr-o sită.

6. Pentru aceasta, noi folosim o cratiță mai mică, de 10 l, și o sită, nu cu ochiurile cele mai mici.

7. Cu ajutorul unui polonic sau al unei spatule, frecați fructele fierte pentru a scăpa de fibrele grosiere – acest lucru va dura literalmente câteva minute.

8. A rezultat aproape o cratiță plină de 10 l cu nectar aromat și puține resturi.

Sfat: La această etapă, evaluați grosimea băuturii și adăugați apă dacă este necesar, ținând cont de faptul că sucul va deveni mai gros atunci când se va răci – noi nu vom adăuga nimic, consistența este optimă. Nu adăugați suc sau sare de lămâie, deoarece tratamentul termic crește aciditatea caiselor foarte mult.

9. Acum adăugați zahăr după gust. Nu există reguli stricte în acest caz, totul depinde de soiul și dulceața fructelor în sine și de preferințele dvs., dar rețineți că, atunci când este fierbinte, această băutură pare mai acră, dar odată ce se răcește, gustul acrișor se diminuează. De regulă, la 9-10 l de nectar deja strecurat se adaugă 750 g de zahăr.

10. Amestecați sucul foarte bine și puneți-l pe foc. Aduceți-l în punctul de fierbere și mai lăsați-l să clocotească timp de 3-4 minute. Iată acum, dacă se formează, îndepărtați spuma de pe nectar.

11. Turnați nectarul clocotit în borcane și închideți-le ermetic. În această rețetă, nu este necesară nici sterilizarea, nici învelirea acestora cu pături. Borcanele trebuie să fie curate, iar capacele puteți să le fierbeți timp de câteva minute.

12. Lăsați-le pe masă până când se răcesc, apoi puneți-le la locul de păstrare. Nectarul rezită și la temperatura camerei, doar că nu-l puneți la soare.

În final, din cele 6 kg de caise aromate și dulci am obținut 9,5 l de suc delicios, cu aromă de miere și o consistență catifelată. Iarna va fi o adevărată delicatețe!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!