Sunt mai moi ca puful! Rețeta unor cozonaci Panettone foarte delicioși!

Miezul acestor cozonaci este atât de moale și fin, încât zici că e puf. Oricine va încerca să-i pregătească măcar o dată, își va salva mai apoi rețeta în copiuța de aluaturi, deoarece ies foarte delicioși și deosebiți!

INGREDIENTE:

Pentru umplutură:

– 80 g de orice fel de fructe confiate;

– 100 g de ceai tare (coniac, suc de portocale);

Pentru maia:

– 150 g de lapte cald;

– 3 g de drojdie uscată (sau 9 g de drojdie proaspătă);

– 1 lingură de zahăr (din cantitatea totală);

– 3 linguri de făină (din cantitatea totală);

Pentru aluat:

– 3 gălbenușuri de ouă;

– 120 g de zahăr;

– 1 linguriță de coajă de lămâie;

– jumătate de linguriță de pastă de vanilie;

– 270 g (+/-) de făină (Manitoba);

– 50 g de unt (de temperatura camerei);

Pentru glazură:

– 1 albuș de ou;

– 30 g de făină de migdale;

– 30 g zahăr;

– fulgi de migdale (pentru decor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți umplutura: puneți fructele confiate la înmuiat în ceai tare, coniac sau suc de portocale. Cel mai bine este să faceți acest lucru de cu seară.

2. Pregătiți maiaua: amestecați laptele cu zahărul, drojdia uscată și făina. Acoperiți vasul cu o folie alimentară și lăsați compoziția să se activeze timp de 1 oră, într-un loc cald.

3. Pregătiți aluatul: adăugați maiaua activată, gălbenușurile de ouă, zahărul, coaja de lămâie, pasta de vanilie și cerneți făina rămasă în vasul robotului de bucătărie. Amestecați aluatul până la omogenizare. După aceasta, adăugați untul moale și continuați amestecatul. În total, procesul poate dura până la 30 de minute.

Sfat: Rupeți o bucată de aluat și verificați dacă este gata prin întinderea acestuia într-o foiță subțire. Dacă nu se rupe, înseamnă că este bun.

4. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei inodor și acoperiți-l cu o folie alimentară. Lăsați-l să dospească undeva la cald, timp de 2-3 ore.

5. Frământați puțin aluatul dospit și adăugați fructele confiate, scurse de lichidul în care s-au înmuiat. Dacă a devenit lipicios de mâini după aceasta, puteți să-l presărați cu puțină făină.

6. Împărțiți aluatul în trei părți egale și modelați-le în formă de bile. Transferați-le în trei forme de hârtie, cu diametrul de 9 cm. Acoperiți-le cu o folie alimentară și lăsați aluatul să crească, până când va ajunge la marginea formei (timp de aproximativ 2 ore).

7. Pregătiți glazura: amestecați albușul de ou cu făina de migdale și zahărul pudră.

8. Ungeți cozonacii cu amestecul obținut. Apoi presărați-i cu fulgi de migdale.

9. Coaceți-i în cuptorul preîncălzit până la 170°C, timp de 20 de minute. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea. Dacă iese uscată din aluat, înseamnă că sunt gata.

10. Scoateți-i din cuptor și puneți-i să se răcească cu susul în jos, ajutându-vă de o țepușă de lemn. Acest lucru se face pentru ca aluatul să nu se „așeze” în timpul răcirii, deoarece este foarte moale și fin.

11. Savurați cozonacii obținuți cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New