Supa de pui — un deliciu clasic, pe care fiecare gospodină trebuie să știe să-l pregătească!

Astăzi vom discuta despre prepararea supei clasice de pui. Învățați cum trebuie să o pregătiți, ca să aibă un gust intens și o aromă incredibilă!

Ca să pregătiți o adevărată supă de pui, este important să știți cum să alegeți puiul/găina pentru ea. Supa cu gust intens iese doar din pui de înaltă calitate, preferabil de casă și în niciun caz congelat. Pregătiți-o într-o cantitate mai mică: astfel veți fi siguri că supa dumneavoastră va fi delicioasă și adevărată.

Spălați și tranșați puiul. Îndepărtați-i capul și ghearele. Îndepărtându-i măruntaiele, aveți grijă să nu-i lezați vezica biliară. Dacă bila se va răspândi, carnea va fi amăruie. Vezica biliară se separă atent de ficat și se aruncă. Unele supe se prepară prin fierberea puiului cu tot cu măruntaie, însă supa clasică de pui se gătește fără ele.

INGREDIENTE (pentru 10 porții):

-un pui de 1 kg;

-2-2.5 litri de apă;

-o ceapă;

-1-2 morcovi;

-½ lingură de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți toate ingredientele necesare.

2.Pârliți puiul pe foc, ca să-i îndepărtați perii rămași. Spălați-l și puneți-l în cratiță. Acoperiți-l cu apă rece. Pentru ca supa să aibă un gust bogat, carnea trebuie acoperită doar cu apă rece, respectând proporția de 1 kg de carne la 2 litri de apă. Dacă apa nu acoperă carnea în totalitate, trebuie să luați o altă cratiță sau, în caz extrem, puteți să mai adăugați maxim 500 ml de apă.

3.Puneți 2 morcovi curățați și o ceapă în coajă, bine spălată, în cratiță. Supa de pui cu morcov și ceapă capătă o frumoasă nuanță aurie.

4.Aduceți apa până la punctul de fierbere, urmărindu-o cu atenție, ca să nu ratați momentul clocotirii. Înainte de începerea clocotirii, trebuie să reduceți focul și să îndepărtați cu grijă spuma formată, folosind spumiera. După ce veți îndepărta toată spuma, lăsați supa să fiarbă pe foc mic, fără să-i permiteți să clocotească tare.

5.Scoateți morcovii și ceapa din supă peste 15-20 minute din momentul clocotirii.

6.Supa de pui se gătește pe parcursul a aproximativ 1-1.5 ore. Trebuie să o sărați înainte de a opri focul. Nu adăugați foi de dafin și piper negru în ea, deoarece aceste condimente îi acoperă irepetabila și delicata aromă.

7.Pentru ca supa să fie absolut transparentă, strecurați-o printr-o strecurătoare măruntă sau prin câteva straturi de tifon.

Această supă poate fi utilizată în calitate de bază pentru diverse supe și ciorbe. De asemenea, o puteți servi ca fel separat de mâncare. În acest caz supa se toarnă într-un bol sau ceașcă specială și se presară cu piper negru măcinat și verdeață mărunțită.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!