Supă delicioasă cu perișoare, care poate fi pregătită în 30 de minute la prânz sau cină!

O supă mult îndrăgită atât de cei mari, cât și de cei mici. Se pregătește foarte ușor, însă oferă atâta plăcere și savoare. Răsfățați-i și dvs. pe cei dragi cu acest deliciu!

INGREDIENTE:

Rețetă pentru 6 porții:

– 4-5 cartofi de mărime medie;

– 1 morcov mic;

– o jumătate de tulpină verde de țelină;

– 1 ceapă mare (se împarte pentru supă și carnea tocată, sau 1 medie și 1 mică);

– 2 căței de usturoi (1 pentru supă și 1 pentru carnea tocată);

– 500 g de carne tocată de pui;

– sare, piper negru măcinat (după gust);

– 1 praf de nucșoară rasă;

– 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 1 cubuleț de unt;

– 2 l de apă clocotită;

– 1 frunză de dafin;

– verdeață (noi avem câteva crenguțe de mărar și de pătrunjel).

MOD DE PREPARARE:

1. Decojiți cartofii și tăiați-i în forma dorită. Puneți-i într-un bol adânc cu apă rece.

2. Dați morcovul prin răzătoarea mare. De asemenea, tăiați țelina, 1 ceapă medie și 1 cățel de usturoi în formă de cubulețe. După aceasta, tăiați cât mai mărunt și cea de-a doua ceapă – o veți pune în carnea tocată.

3. Puneți carnea tocată într-un bol adânc. Adăugați ceapa, 1 cățel zdrobit de usturoi și verdeața tocată mărunt (jumătate din cantitate, deoarece veți avea nevoie de verdeață și pentru supă). Asezonați ingredientele cu sare, nucșoară și piper negru măcinat (după gust). Amestecul iese destul de omogen și lipicios, de aceea, nu este nevoie să mai adăugați și ouă.

4. Încingeți cratița în care veți pregăti supa cu un pic de ulei vegetal și un cubuleț de unt. Mai întâi, adăugați ceapa și prăjiți-o timp 2 minute, după aceasta, adăugați morcovul, țelina și usturoiul. Gătiți legumele aproximativ 5 minute, amestecând periodic. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat (după gust).

5. Transferați cartofii în cratiță și acoperiți-i cu 2 l de apă clocotită. Asezonați zeama cu sare și piper negru măcinat. De asemenea, adăugați o frunză de dafin. Aduceți supa în punctul de fierbere și gătiți-o până când cartofii vor fi aproape gata, fără să acoperiți cratița cu capac.

6. Modelați chifteluțe mici din amestecul de carne tocată. Amplasați-le pe un tocător.

7. Cu 6-7 minute înainte ca cartofii să fie gata, adăugați chifteluțele și amestecați. Gustați supa și mai adăugați sare și piper negru măcinat după gust. De asemenea, în final, adăugați puțină verdeață tocată. Mai lăsați supa să fiarbă timp de 1 minut, apoi stingeți focul, puneți capacul și lăsați-o pe aragaz timp de 10-15 minute, ca să se infuzeze bine.

8. Supa este gata! Turnați-o în farfurii și chemați familia la masă! Serviți-o cu plăcere cu smântână și pâine prăjită (cel puțin, nouă așa ne pace).

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!