Talpa, care a lunecă, ce e de făcut? Ghețuș! Câteva trucuri, care vă ajută să scăpați de încălțămintea alunecoasă!

În fiecare an, de îndată ce vine iarna și drumurile se acoperă cu strat de gheață, cu toții începem să căutăm metode cum să facem talpa încălțămintei nealunecoasă. Astăzi venim cu câteva idei aplicate și rezultatul acestora. Veți găsi recomandări și trucuri nereușite.

1.În primul rând, noi am încercat profilaxia tălpii la un atelier de încălțăminte. Pe lângă faptul că serviciul este unul costisitor, talpa a început să alunece și mai tare.

2.Un alt truc este să folosiți cartof crud curățat de coajă, frecând talpa înainte de ieșire. Însă noi nu am observat nici o schimbare.

3.Ciorapul din mătase este o metodă eficientă, însă de scurtă durată, deoarece ciorapul se rupe foarte repede.

Șosetele îmbrăcate peste încălțăminte funcționează, însă nu este deloc estetic să purtați șosete pe afară.

4.Al 4-lea mod este emplastrul. Lipiți câteva pe suprafața tălpii. Din păcate, peste câțiva pași emplastrul se dezlipește și cade.

5.Am aplicat sfatul de a prelucra talpa cu bandă abrazivă, dar cu părere de rău, metoda nu a avut nici un efect.

6.În schimb, dacă cumpărați bandă abrazivă antialunecare și o lipiți de talpa degresată, veți simți că mergeți cu mai multă siguranță. Totuși, după 10 minute, bucățile se strâng și cad.

Lipiți banda abrazivă antialunecare cu adeziv moment și veți observa o eficiență mai bună. Peste un timp, banda se roade și încălțămintea alunecă din nou. Deci, banda abrazivă este doar o plăcere de scurtă durată.

7.Încă un sfat, adezivul aplicat pe talpa degresată. Adezivul moment crapă pe timp de ger și se rupe bucăți. Încercați să aplicați adeziv fierbinte cu ajutorul pistolului, acoperind talpa cu puncte. Peste câteva minute de mers, aceste puncte se rod și cad.

8.Cumpărați tălpi antialunecare. Crampoanele oferă o mai bună aderență, însă sunt foarte incomode. În plus, nu sunt 100% sigure. Un alt dezavantaj este că înainte să intrați într-o încăpere (farmacie, magazin etc.), tălpile trebuie scoase, deoarece fac mare gălăgie și pot deteriora pardoseala sau linoleumul.

Toate aceste sfaturi s-au adeverit a fi, din păcate, neefective. Dar avem și câteva trucuri eficiente, pe care vi le recomandăm.

9.Aveți nevoie de pâslă sau fetru cu grosimea de 3-5 mm. Tăiați pătrate nu mari și le lipiți pe talpă, în regiunea călcâiului și vârfului piciorului. Deoarece fetrul se roade cu timpul, e nevoie să repetați periodic procedura.

10.Încă un mod eficient de a vă proteja de căzături este să utilizați adeziv etanșant, de preferat transparent. Îl aplicați pe talpă, cu ajutorul unei pensule.

Nu uitați că înainte să aplicați pâsla sau adezivul etanșant trebuie să uscați încălțămintea, să degresați talpa și să o mai uscați o dată.

Mult spor!