Tarta alsaciană cu mere. Nu este doar un desert, ci o adevărată capodoperă culinară din aluat și smântână!

Vă prezentăm rețeta tartei alsaciene cu mere: conține o minunată cremă aurie și merele tăiate într-o manieră neobișnuită. Este pur și simplu extraordinară!

INGREDIENTE:

-2 pahare de făină (300 g);

-100 g de unt;

-4 gălbenușuri de ouă;

-175 g de zahăr;

-un praf de sare;

-2 linguri de lapte;

-5 mere;

-½ pahar de smântână pentru frișcă (125 ml);

-5 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: combinați făina, untul tăiat în cubulețe, un gălbenuș, 3 linguri de zahăr, praful de sare și laptele. Frământați aluatul. Apoi înveliți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 60 minute.

2.Curățați merele și tăiați-le în jumătăți. Îndepărtați-le cotoarele și semințele. Realizați tăieturi profunde, dar incomplete, pe fiecare jumătate de măr.

3.Întindeți aluatul și așezați-l în tavă, modelând și pereții viitoarei tarte. Înțepați-l cu furculița pe alocuri. Așezați merele pe suprafața lui și coaceți totul timp de 35 minute la 200°С.

4.Bateți 3 gălbenușuri de ouă, 100 g de zahăr tos, zahărul vanilat și smântâna pentru frișcă 33% cu mixerul. Turnați compoziția obținută în blatul din tavă. Coaceți tarta timp de încă 30 minute. Serviți-o rece.

Tarta alsaciană cu mere este ideală. Dar ca să o faceți încă mai aspectuoasă și gustoasă, presărați-o cu scorțișoară sau zahăr pudră. Vă recomandăm cu insistență să coaceți acest desert!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New