Țineți cont de aceste 3 trucuri eficiente care dau randamente ridicate de struguri!

Punem pariu că nu toți grădinarii cunosc aceste 3 metode, despre care se vorbește în articol, care dau randamente ridicate de struguri. Deci țineți cont de ele și aplicați-le!

Nu este atât de ușor să obțineți o recoltă bogată de struguri. Aceștia pot avea bobițe bune, dar nu întotdeauna atât de mari cum v-ați fi dorit. Iar timpul ploios vă poate risipi toate planurile la o roadă îmbelșugată. Pentru a preveni acest lucru, țineți cont de aceste 3 secrete.

Secretul Nr.1: incizia inelară a lăstarilor

Incizia inelară sub struguri a lăstarilor verzi roditori vă va ajuta să creșteți cantitatea de struguri. Pentru a efectua această operațiune, aveți nevoie de o foarfecă mică, cu care tăiați cu grijă stratul cambial. Astfel rețineți fluxul de nutrienți din frunze către alte părți ale tufei. În urma acestor manipulări simple toate substanțele nutritive vor fi folosite pentru formarea și dezvoltarea bobițelor.

După 8-10 zile, rana de pe lăstar se va prinde sub formă de calus sau ”țesut de rană”, din acest motiv procedura se repetă. De această dată, incizia se face cu câțiva centimetri mai jos.

Procedura are un aspect care trebuie luat în considerație, lăstarii fără struguri nu necesită această incize inelară, pentru că pot hrăni toate ramurile.

Tufa este asigurată cu produsele fotosintezei de către frunzele aflate mai jos de incizia inelară. Deci nu este cazul să vă faceți griji pentru viabilitatea ei.

Secretul Nr.2: stropirea florilor

Se știe că în verile ploioase este dificil de obținut o recoltă bogată de struguri. Problema constă în faptul, că în condițiile meteorologice nefavorabile nu se formează ovarele florilor de viță-de-vie, iar din acest motiv florile sunt aranjate în raceme rare. Bobițele, fără polenizare, cresc ușoare, fără sâmburi, și nu arată bine. În plus, strugurii își pierd calitățile gustative.

Ce este de făcut, dacă vara s-a dovedit a fi ploioasă și complet nepotrivită pentru cultivarea strugurilor?

Pentru a preveni scuturarea florilor în timpul ploilor prelungite, vița-de-vie se stropește, pe parcursul perioadei de înflorire, cu o soluție pe care o puteți pregăti foarte simplu. Iată de ce aveți nevoie:

-10l de apă;

-30 gr sare de lămâie;

-50 gr de uree;

-30 gr de acid boric,

-10 gr sulfat de fier.

Acest amestec vă va ajuta să preveniți procesele nedorite în timpul înfloririi.

Secretul Nr.3:polenizarea ovarelor florilor

Există încă o metodă eficientă de creștere a randamentului strugurilor. Doar că necesită anumite abilități. Secretul constă în stimularea ovarelor strugurilor în perioada de înflorire. Iar pentru aceasta este nevoie să le polenizați cu sulf măcinat.

Folosiți o pungă  mică de tifon sau o simplă șosetă de nailon. Presărați sulful măcinat, astfel încât acesta, sub formă de fum, să se așeze lin pe inflorescențe. Pentru ca procedura să fie cu succes, o faceți dimineața devreme.Sulful măcinat ajută, de asemenea, să scăpați de acarieni.

Dacă aveți propriile secrete de recoltă bogată de struguri, așteptăm să le împărtășiți cu noi!

Spor la grădinărit!