Tobă din ciolan de porc!

Aperitiv gustos din carne foarte economic din punct de vedere al ingredientelor. Tobă leneșă delicată – procesul nu este migălos, iar în comparație cu rețeta clasică, este foarte simplu și pasiv. Vom pregăti tobă din ciolan de porc și vom adăuga limbă și inimă. Un rezultat economic și gustos pentru meniul cotidian, dar și pentru cel festiv.

INGREDIENTE:

– 1 ciolan de porc (aproximativ 2 kg);

– 1 inimă de porc;

– 2 limbi de porc;

– 2 cepe;

– 1 căpățână de usturoi;

– 1 lingură de sare;

– 3 foi de dafin;

– 8-10 boabe de ienibahar;

– 10-12 boabe de piper negru.

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiați ciolanul în 3-4 bucăți, iar limbile și inima le spălați.

2. Usturoiul și ceapa le folosiți cu coajă. Coaja de ceapă oferă culoare supei, iar usturoiului îi tăiați pur și simplu partea superioară, descoperind cățeii pentru ca aceștia să dea aromă supei. Ceapa o tăiați în jumătate, fără să îndepărtați partea inferioară, care va ține jumătățile întregi în timpul fierberii.

3. Într-o cratiță de 5l, adăugați ciolanul, inclusiv osul, inima, limbile, usturoi, ceapă, sare, piper negru, ienibahar, foi de dafin, 2l de apă și puneți vasul la foc.

4. Îndepărtați spuma, care se formează, iar după ce supa dă în clocot, acoperiți cratița cu capac, faceți focul mic și fierbeți totul timp de 5 ore.

5. Scoateți carnea, inima și limbile și le lăsați să se răcorească. Treceți limbile prin apă rece, ca să îndepărtați mai ușor pielea, iar supa o strecurați și o gustați de sare.

6. Tăiați inima și limbile bucăți destul de mari, iar carnea o rupeți bucăți cu mâinile. De asemenea, am adăugat puțină grăsime mărunțită de pe șorici, dar acest ingredient este opțional.

7. Adăugați 300-400 ml de supă și amestecați, până bucățile de limbă și inimă se repartizează uniform.

8. Tapetați un recipient cu câteva straturi de folie de plastic, transferați carnea, o acoperiți cu folie, presați ușor și dați forma la frigider peste noapte.

Supa se prinde și toba își menține foarte bine forma. Nu vă rămâne decât să o scoateți și să o tăiați felii.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!