Tocană de ardei dulci (pentru iarnă)!

Una dintre rețetele noastre preferate! Sperăm că va găsi loc în carnețelele dumneavoastră culinare!

INGREDIENTE:

-2300 g de ardei dulci roșii (preferabil, ardei grași, suculenți, bine copți) — se cântăresc după curățare;

-1.5 litri de roșii pasate;

-un ardei iute mic;

-120 g de zahăr;

-50 g de sare;

-90 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (fără miros);

-50 ml de oțet 9%;

-80 g de usturoi (sau după gust);

-verdeață — după gust.

Din ingredientele indicate noi am obținut 2 borcane de 1 litru și 2 borcane de 700 ml de lecso de ardei dulci.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați ardeii dulci și curățați-i de codițe și semințe. Apoi tăiați-i în bucăți medii. Puneți-i într-o cratiță încăpătoare, cu fundul gros.

Bineînțeles, puteți să tăiați ardeii după cum vă place, dar luați în considerație faptul că dimensiunea bucăților de ardei influențează timpul de fierbere. Dacă bucățile sunt mai mici decât cele prezentate în imaginea de mai sus, atunci reduceți timpul de fierbere cu câteva minute. Dacă bucățile sunt mai mari, măriți timpul de fierbere cu 5 minute.

2.Spălați roșiile. Îndepărtați-le cotoarele și tăiați-le în bucăți. Pasați-le cu ajutorul blenderului, robotului de bucătărie, mașinii de tocat carne sau storcătorului de fructe. La final, trebuie să obțineți 1.5 litri de roșii pasate. Turnați-le peste bucățile de ardei.

3.Adăugați ardeiul iute (tăiat în rondele foarte subțiri), zahărul, sarea și uleiul. Amestecați.

Cantitățile de zahăr, sare și ardei iute pot fi ajustate după gustul fiecăruia. De aceea, în timpul fierberii tocanei gustați-o și, dacă este necesar, mai adăugați unul sau mai multe din ingredientele respective.

4.Puneți cratița pe foc moderat și aduceți-i conținutul până la punctul de fierbere. Apoi reduceți puțin flacăra și fierbeți tocana timp de 25 minute, amestecând periodic.

5.Între timp curățați și tocați foarte mărunt usturoiul.

6.Peste 25 minute adăugați oțetul și usturoiul mărunțit în tocana obținută. Dacă doriți, puteți să adăugați și verdeață mărunțită. Amestecați foarte bine și luați cratița de pe foc.

7.Transferați tocana fierbinte în borcane sterilizate, umplându-le complet. Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate, închizându-le ermetic.

8.Întoarceți conservele cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

9.Puneți-le la locul de păstrare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!