Tocană din carne de vită cu sos de smântână. Gustul ei nu poate fi descris prin cuvinte!

Vrem să vă oferim rețeta tocanei din carne de vită cu sos de smântână. Carnea iese foarte gingașă, iar sosul — incredibil de gustos. Se prepară foarte ușor: puneți toate ingredientele în tavă și uitați de ele. Este foarte confortabil! Vă garantăm că rezultatul nu vă va dezamăgi!

INGREDIENTE:

-700 g de carne de vită;

-300 g de ceapă (3 bucăți);

-½ linguriță de sare;

-piper negru măcinat — după gust.

Pentru sos:

-250 g de smântână fermentată;

-o linguriță de muștar franțuzesc;

-o linguriță de făină.

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați carnea de vită în bucățele ca pentru gulaș.

2.Tăiați cepele în semiluni.

3.Ungeți un vas adânc și termorezistent cu ulei (noi am folosit un vas de sticlă de iena, cu volumul de 2.5 litri). Puneți carnea și ceapa în el. Adăugați sarea și piperul negru măcinat.

4.Amestecați totul foarte bine și presați compoziția obținută. Acoperiți vasul cu un capac și introduceți-l în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Coaceți tocana timp de 2 ore.

5.Pregătiți sosul: combinați smântâna cu muștarul și făina. Amestecați foarte bine. Dacă doriți, puteți să înlocuiți smântâna fermentată cu smântână dulce (pentru gătit).

6.Peste 2 ore scoateți carnea din cuptor și turnați sosul peste ea. Amestecați foarte bine.

7.Acoperiți vasul cu capacul și introduceți-l în cuptor pentru încă 30 minute.

Tocana fină este gata! Serviți-o cu orice garnitură. Astăzi noi am servit-o cu paste. Dacă doriți să o preparați din carne de porc, curcan sau pui, trebuie să reduceți timpul de coacere: fără sos — 60 minute și cu sos — 20 minute.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!