Tomatele cresc de două ori mai repede! Metodă nouă! Irigarea prin fitil a răsadurilor!

Trecerea tomatelor la irigarea prin fitil se realizează în faza când răsadurile sunt pregătite pentru transplantare, adică când au apărut deja câteva frunze adevărate.

AVEȚI NEVOIE DE:

– răsaduri;

– sticle de plastic;

– fitiluri;

– sol.

PAȘI DE URMAT:

1. Alegeți răsadurile cele mai frumoase și mai viguroase.

2. Luați o sticlă de plastic, tăiați partea superioară, turnați apă în paharul obținut și introduceți gâtul sticlei în partea inferioară. Realizați mai multe astfel de construcții, în funcție de numărul de răsaduri.

3. Pregătiți câteva fitiluri de 15-18 cm lungime. Puteți folosi orice funie sintetică (nu din bumbac).

4. Înfășurați mijlocul fitilului cu o pungă de plastic și îl introduceți în construcția pregătită, îndesând punga. Astfel solul nu va curge în rezervorul cu apă.

Sfat. De asemenea, puteți face o gaură în capacul sticlei.

5. Adăugați 2 linguri de sol în ghiveciul improvizat, așezați vertical răsadul și mai adăugați pământ, cât să-l fixați, apoi udați bine și continuați să adăugați pământ, până la margini. La final, mai udați o dată bine răsadul.

Sfat. Folosiți sol de grădină sau sol de grădină amestecat cu turbă (găsiți în magazine specializate) în proporții de 1:1. Nici într-un caz nu folosiți substrat universal pe bază de fibre de cocos.

6. Așezați sticlele cu răsaduri la loc luminos la temperatura camerei (18-25°С).

Sfat. Nu vă recomandăm să treceți plantele la udarea prin fitil dacă temperatura din încăpere este mai joasă de 18°С, deoarece rădăcinilor le va fi frig, ele se vor îmbolnăvi și vor începe să putrezească.

7. Apa din rezervor ajunge pentru aproximativ 2 săptămâni, iar când se termină, e nevoie să mai adăugați. Când răsadurile cresc, va fi nevoie să turnați apă în fiecare săptămână.

8. Dacă aveți răsaduri deja bine dezvoltate, la fel le puteți trece la udarea prin fitil. Însă, în acest caz, e nevoie să scuturați balotul de pământ, astfel încât rădăcinile să se amestece pe jumătate cu solul nou. În caz contrar, există riscul ca pământul să nu absoarbă apa din fitil.

9. Iată cum arată răsadurile după 10 zile de la transplantare.

10. Dacă e nevoie să fertilizați răsadurile, adăugați îngrășământul lichid direct în rezervorul cu apă.

11. În imaginea de mai jos, puteți vedea răsaduri transplantate în aceeași zi cu cele trecute la udarea prin fitil. Diferența este vizibilă, răsadurile irigate prin fitil au crescut considerabil în comparație cu cele transplantate prin metoda obișnuită.

12. Iată rezultatul peste încă 7 zile:

13. De asemenea, chiar și plantele de interior sau cele decorative le puteți trece la irigarea prin fitil.

Încercați această metodă minunată. Transplantați mai întâi doar câteva răsaduri pentru a stăpâni bine tehnica și a învăța toate aspectele.

Spor la grădinărit!