Tomatele cresc de două ori mai repede! O creștere nemaipomenită a răsadurilor!

Răsadurile de tomate pot fi transplantate pentru irigarea cu fitil la etapa când au deja câteva frunze adevărate.

1. Alegeți câteva răsaduri mai puternice.

2. Tăiați o sticlă în două, introduceți partea superioară în partea inferioară cu gâtul în jos, turnați apă și luați un fitil de aproximativ 15-18 cm lungime. Folosiți orice funie sintetică, nu din bumbac.

3. Înfășurați fitilul cu o pungă de plastic și îl introduceți în sticlă. Astfel pământul nu va curge prin gaură.

Sfat. De asemenea, puteți pur și simplu să folosiți sticla cu capac și să faceți în el o gaură pentru fitil.

4. Adăugați puțin pământ, așezați și țineți răsadul vertical, mai adăugați pământ, cât să nu mai fie nevoie să țineți răsadul, și udați puțin solul.

Sfat. Solul poate fi din grădină, din grădină amestecat cu turbă (1:1). Pentru irigarea cu fitil nici într-un caz nu utilizați sol universal pe bază de fibre de cocos.

5. Umpleți recipientul cu pământ și din nou udați.

6. Puneți răsadurile la loc bine iluminat la temperatura camerei +23…+25°С. Dacă în cameră este frig, mai puțin de 18°С, nu vă recomandăm să transferați răsadurile pe irigare cu fitil, deoarece le va fi răcoare: rădăcinilor le va fi rece, ele se pot îmbolnăvi și pot începe să putrezească.

7. Adăugați apă pe măsură ce se termină. Cât sunt mici, această cantitate de apă le este suficientă pentru aproximativ 2 săptămâni. După ce cresc, va fi nevoie să turnați apă săptămânal.

8. Dacă răsadurile sunt deja mari, de asemenea, le puteți transfera pe irigare cu fitil, dar, în acest caz, e nevoie să scuturați balotul de pământ, astfel încât rădăcinile să se amestece pe jumătate cu solul nou. Dacă nu-l veți scutura, posibil fitilul să nu alimenteze rădăcinile cu apă.

9. Iată rezultatul peste 10 zile. Răsadurile au crescut foarte bine și apa practic se termină.

Dacă e nevoie să fertilizați răsadurile, adăugați îngrășămintele direct în recipientul cu apă.

10. În imaginea de mai jos, puteți vedea răsaduri transplantate în aceeași zi, doar că pur și simplu în pahare, fără fitil.

Efectul este vizibil. Plantele primesc uniform și continuu atât apă, cât și hrană. Răsadurile cresc mult mai puternice și cu mai multe frunze.

11. Iată rezultatul peste încă 1 săptămână. Răsadurile irigate cu fitil se dezvoltă practic de 2 ori mai repede.

Chiar dacă solul este mereu umed, nimic nu putrezește și nu se îmbolnăvește. Pe suprafața pământului, ar putea apărea depuneri cafenii. Acest lucru se întâmplă, deoarece turba conține fier, acesta se oxidează și se formează săruri. Apropo, unele plante de interior, la fel, pot fi irigate cu fitil.

Dacă v-a plăcut această metodă, vă recomandăm să încercați mai întâi cu câteva răsaduri, apoi, după ce vă veți acomoda, le puteți trece pe toate pe irigarea cu fitil.

Spor la grădinărit!