Tomatele vor începe să crească imediat, dacă le veți uda cu acest cocktail roz vitaminos!

Mulți grădinari au plantat deja răsadurile de tomate la loc permanent. Ajungând în sol destul de rece și în sere puțin încălzite, răsadurile încep să bolească. Are loc adaptarea la noile condiții, iar schimbările bruște fac ca rădăcinile să nu mai absoarbă substanțele nutritive și frunzele nu pot asimila normal lumina solară pentru a asigura planta cu creștere. Succesul înrădăcinării răsadurilor depinde în primul rând de starea răsadurilor: plantele trebuie să fie viguroase, cu tulpini groase și puternice. Acest lucru însemnă că planta a acumulat rezerve suficiente de substanțe nutritive, care sunt sursa principală pentru înrădăcinarea reușită. Cu toate acestea, uneori, chiar dacă răsadul arată foarte bine, el suferă din cauza condițiilor diferite. În astfel de cazuri, plantele nu trebuie fertilizate, ele au nevoie de ajutor în procesul de adaptare.

Venim cu o metodă pe cât de simplă, pe atât de accesibilă și eficientă. Soluția o puteți utiliza după 1-2 săptămâni după transplantare, dacă observați că răsadurile întârzie să înceapă să crească și să se dezvolte.

AVEȚI NEVOIE DE:

– 3 linguri cu vârf de pastă de tomate (fără benzoat și sare);

– 100 gr de drojdie proaspătă sau 70 gr de drojdie uscată;

– 0,5l de apă;

– 10-12l de apă.

PAȘI DE URMAT:

1. Adăugați pasta de tomate și drojdia într-un borcan cu apă.

2. Amestecați și lăsați compoziția pentru 15 minute.

3. Diluați amestecul cu 10-12l de apă.

4. Udați plantele abundent, turnând câte 1,5-2l de apă pentru fiecare tufă, stimulând astfel creșterea sistemului radicular.

Pasta de tomate conține un complex întreg de substanțe importante stimulatoare atât pentru plantele de tomate, cât și pentru alte culturi. Deci, soluția poate fi folosită în cazul tuturor răsadurilor pe care le plantați și doriți să se înrădăcineze cât mai repede. De asemenea, în componența sa se găsesc acizi organici, care contribuie la o mobilizare bună a fosfaților din sol, iar substanțele nutritive devin accesibile. Cu această soluție puteți stropi și frunzele răsadurilor.

Lichidul trebuie să pătrundă bine la rădăcini. Dacă îl folosiți pentru răsadurile deja plantate, puteți îndepărta puțin pământ din jurul tulpinii și turnați soluția în șanțul obținut, astfel va pătrunde mai rapid la rădăcini.

O metodă minunată de restabilire și stimulare a răsadurilor dumneavoastră în perioada de adaptare.

Spor la grădinărit!