Tort aniversar cu numere – un cadou deosebit și delicios!

Ultima perioadă, această rețetă este una dintre cele mai solicitate. Surprindeți-vă invitații cu un tort presonalizat, cu blaturi de miere. Blaturile pot fi și din aluat sfărâmicios, însă cele de miere sunt mult mai fine.

INGREDIENTE:

-1 ou;

-80 gr de zahăr;

-40 gr de miere;

-un praf de sare;

-50 gr de unt;

-½ linguriță bicarbonat de sodiu;

-190-200 gr de făină.

Pentru cremă:

-200 gr de ciocolată albă de patiserie;

-200 gr de smântână pentru frișcă 33%;

-300 gr cremă de brânză.

Pentru piure de zmeură:

-1 lingură de zahăr;

-1 linguriță amidon de porumb;

-piure de zmeură.

MOD DE PREPARARE:

1.Într-o cratiță, combinați zahărul, oul, mierea și sarea. Amestecați cu telul, până la omogenizare. Alegeți miere de calitate și parfumată, atunci și blaturile vor fi aromate.

2.Adăugați untul și puneți cratița la foc mediu și, amestecând constant, aduceți compoziția până la punctul de fierbere, dar nu o fierbeți.

3.Luați cratița de pe foc, adăugați bicarbonatul și amestecați cu telul. Compoziția va începe să crească în volum și să facă spume.

4.Lăsați compoziția să se răcească. Pentru aceasta, puteți pune cratița într-un recipient mai mare cu apă rece.

5.Apoi încorporați ½ din cantitatea de făină și amestecați cu telul.

6.Transferați făina rămasă pe masă și frământați aluatul. Nu vă recomandăm să adăugați mai multă făină, pentru că aluatul va fi uscat. Tot din acest motiv făina se adaugă în compoziția rece, pentru că fierbinte, aceasta cere multă făină.

7.Aluatul poate să vă pară puțin lipicios. Îl puneți într-o pungă din plastic și îl dați la frigider pentru 2 ore sau peste noapte.

8.Împărțiți aluatul în 2 părți și întindeți 2 foi subțiri, de 3-4 mm. Vă recomandăm să pregătiți aluatul din timp, deoarece aluatul rece se coace mai bine și își păstrează forma.

9.Desenați cifrele pe foi simple și tăiați-le. Acestea au înălțimea de 20 cm. De asemenea, puteți folosi litere sau diverse simboluri și imagini.

10.Înfăinați puțin foaia de aluat, pentru ca cifrele să nu se lipească. Așezați cifra peste aluat și tăiați atent, cu un cuțit. Vă recomandăm să puneți aluatul pe o foaie de copt din silicon.

11.Îndepărtați atent hârtia și resturile de aluat, din ele mai faceți o cifră.

12.Înțepați cifra cu o furculiță.

13.Coaceți cifra în cuptorul preîncălzit până la 170°C timp de câteva minute, până se rumenește ușor. Este important să nu coaceți blaturile prea mult, pentru că vor fi tari și uscate. După coacere, blatul crește puțin în volum, dar își menține bine forma și este moale.

14.Lăsați blatul să se răcească. Pregătiți alte 3 cifre, urmând pașii de mai sus. Din aluatul care rămâne, puteți coace câțiva biscuiți inimioare pentru decor.

15.Montați tortul. Puteți folosi orice cremă, important să fie densă: cremă de unt, cu cremă de brânză sau ganache. Eu voi folosi o cremă pe bază de ciocolată albă.

16.Aduceți smântâna până la punctul de fierbere și turnați-o peste ciocolată. Amestecați cu blenderul vertical. Acoperiți ganache-ul la contact cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 8 ore, ea va deveni mai densă.

17.Amestecați crema de brânză cu mixerul, până obțineți o compoziție omogenă și moale. Crema este potrivit de dulce, dar dacă doriți, puteți adăuga puțin zahăr pudră în crema de brânză.

18.Adăugați ganache-ul de ciocolată și mixați la viteză medie, timp de câteva minute. Opțional, puteți adăuga piure de fructe sau unt de arahide.

19.Transferați crema în poșul cu dui.

20.Pregătiți piureul de zmeură. Amestecați toate ingredientele, puneți cratița la foc mediu și, amestecând constant, aduceți compoziția până la punctul de fierbere și o fierbeți timp de 1 minut. Lăsați piureul să se răcească, după aceasta va deveni mai dens.

21.Montați tortul direct pe platoul de servire sau în cutie. Așezați blaturile și acoperiți-le cu cremă, folosind un dui circular cu diametrul de 8 mm. Încercați să faceți picăturile de cremă de aceeași mărime, în special cele de pe perimetrul cifrelor.

22.Lăsați puțin loc între cremă pentru piureul de zmeură. Puteți adăuga bucăți de ciocolată sau nuci.

23.Acoperiți cu cea de-a doua cifră și iarăși adăugați picături de cremă.

Decorați tortul cum vă spune fantezia, cu fructe, flori, bezea etc. Eu am folosit trandafiri mici decorativi, 2 tipuri de bezea, marshmallow și biscuiții inimioare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New