Tort cu brânză dulce de vaci și mandarine (fără coacere) — un desert incredibil de rapid!

Acest tort este foarte rapid, aspectuos și delicios. Se prepară în doar 15 minute. O rețetă într-atât de ușoară, care nu presupune utilizarea cuptorului, va deveni colacul de salvare pentru cei care au puțin timp pentru gătit, dar doresc foarte mult să savureze un tort de casă. Este o variantă excelentă de desert pentru meniul de sărbătoare!

INGREDIENTE:

-700 g de smântână fermentată;

-400 g de brânză dulce de vaci;

-250 g de zahăr;

-100 ml de apă;

-30 g de gelatină;

-4 mandarine;

-20 g de unt;

-10 g de zahăr vanilat.

MOD DE PREPARARE:

1.Înmuiați gelatina în apa la temperatura camerei, amestecându-o foarte bine. Lăsați-o să se hidrateze pe parcursul a minim 10 minute.

2.Caramelizați mandarinele (dacă nu aveți timp, puteți să le folosiți ca atare, dar cele caramelizate sunt mai gustoase): curățați-le de coajă. Separați-le în feliuțe, îndepărtând fibrele albe dintre ele.

3.Puneți untul pe o tigaie încinsă și așteptați până se va topi. Puneți feliuțele de mandarine în tigaie și adăugați 1.5 linguri de zahăr. Amestecați cu grijă cu ajutorul unei spatule de silicon sau lemn. Nu folosiți lingurile metalice, deoarece caramelul poate să se cristalizeze.

4.Caramelizați mandarinele timp de 1-2 minute din momentul topirii zahărului, amestecând frecvent. Apoi transferați-le pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.

5.Puneți brânza dulce de vaci, zahărul vanilat, 5 linguri de smântână fermentată și aproximativ jumătate din zahărul rămas într-un bol adânc. Pasați totul cu blenderul până veți obține o compoziție omogenă.

6.Puneți smântâna și zahărul, care au rămas, într-un bol separat. Bateți-le cu mixerul pornit la viteză mică până la dizolvarea completă a zahărului.

7.Adăugați compoziția de brânză în cea de smântână. Amestecați-le cu ajutorul mixerului.

8.Încălziți gelatina hidratată în cuptorul cu microunde în reprize de 10-15 secunde, amestecându-o cu lingura de fiecare dată. Gelatina trebuie încălzită până la circa 50°C.

9.Turnați treptat gelatina topită în compoziția de brânză, amestecând foarte bine cu mixerul sau telul de fiecare dată. Nu turnați deodată toată gelatina, deoarece pot rămâne particule nedizolvate și compoziția nu se va închega uniform.

10.Adăugați mandarinele caramelizate în compoziția de brânză și amestecați. Lăsați aproximativ 10 feliuțe pentru decor.

11.Transferați compoziția rezultată în forma aleasă de dumneavoastră. Folosind o lingură și amestecând direct în formă, răspândiți mandarinele prin tot tortul.

12.Acoperiți forma cu folie alimentară. Dați tortul la frigider pentru minim 2 ore.

13.Scufundați forma într-un bol cu apă fierbinte pentru 15 secunde. Apoi acoperiți-o cu un platou și răsturnați-o pe el.

14.Presărați suprafața tortului cu fulgi de cocos. Decorați-l cu feliuțe de mandarine.

15.Porționați-l și serviți-l.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!