Tort cu gust de înghețată (fără cuptor și biscuiți)!

Un desert excepțional cu gust de înghețată pentru realizarea căruia nici măcar cuptorul nu trebuie să-l porniți. Rețeta este simplă și fără biscuiți.

INGREDIENTE:

Pentru cremă:

-500 gr de smântână fermentată 20%;

-2 ouă;

-150 gr de zahăr;

-1 pliculeț de zahăr vanilat (8 gr);

-2 linguri de amidon;

-50 gr de unt.

Pentru blaturi:

-250 gr de făină;

-70 gr de zahăr;

-150 gr de unt.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema. Luați o cratiță cu fund gros, spargeți ouăle, apoi adăugați zahăr, zahăr vanilat și amidon. Amestecați cu telul, până la omogenizare.

2.Adăugați smântâna și mai amestecați o dată.

3.Puneți cratița la foc mic spre mediu și amestecați continuu cu telul (să nu se formeze cocoloașe), până crema devine densă.

4.Adăugați untul și amestecați, cât să se topească complet. După ce crema se răcorește, o acoperiți cu folie alimentară, ca să nu se usuce la suprafață.

5.Pregătiți blaturile. Cerneți făina într-un vas, adăugați zahăr și amestecați.

6.Dați untul rece prin răzătoarea mare direct în vas. Atunci când vă vine greu să răzuiți untul, îl treceți prin făină și continuați.

7.Amestecați cu mâinile, frecând, cât să obțineți un aluat firimituri.

8.Luați 2 tigăi, împărțiți firimiturile în jumătate și le transferați în tigăile pregătite. Dacă aveți o singură tigaie, atunci va trebui să repetați procedura.

9.Prăjiți firimiturile concomitent, până se rumenesc, apoi le amestecați.

10.Așezați inelul de patiserie (17-20 cm) pe platou și îl tapetați cu folie de acetat unsă cu ulei pe partea care intră în contact cu pereții inelului. Noi am folosit un inel handmade, confecționat din carton și înfășurat cu folie alimentară.

11.Adăugați 4 linguri de firimituri, le repartizați uniform și le acoperiți cu 4 linguri de cremă. Continuați să alternați straturile. Noi am obținut câte 4 straturi.

12.Stratul superior, poate fi decorat după preferințe. Îl puteți presăra cu ciocolată albă răzuită sau fulgi de migdale.

13.Dați tortul la frigider pentru cel puțin 5 ore, cel mai bine peste noapte.

Desertul est foarte gustos și chiar merită să încercați această rețetă simplă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!