Tort cu miere și nuci — o surpriză dulce pentru cei dragi inimilor voastre!

V-ați plictisit de torturile, pe care le pregătiți de obicei? Atunci puteți încerca o rețetă nouă! Vă propunem să o luați în considerație pe cea a tortului cu nuci, miere și lapte condensat: este un desert delicios, aspectuos și rapid, care cu siguranță îi va impresiona pe toți!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-1.5 pahare de zahăr (200 g);

-2.5-3 pahare de făină (375 g-450 g);

-4 ouă;

-50 ml de coniac;

-o linguriță de bicarbonat de sodiu;

-o linguriță de oțet;

-100 g de nuci sau arahide;

-4 linguri de miere;

-½ linguriță de zahăr vanilat.

Pentru însiropare: ceai negru concentrat + o linguriță de zahăr.

Pentru cremă:

-200 g de unt;

-300 g de lapte condensat caramelizat;

-100 g de nuci prăjite;

Pentru decor: nuci și ciocolată neagră.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu zahărul până la omogenizare. Adăugați mierea, coniacul, zahărul vanilat și amestecați foarte bine.

2.Adăugați treptat făina cernută, amestecând continuu viitorul aluat. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțetul și adăugați-l în compoziție. Iarăși amestecați foarte bine.

3.Măcinați nucile (200 g) cu ajutorul blenderului sau sucitorului. Adăugați jumătate din ele în aluat și amestecați foarte bine. Nucile rămase se adaugă în cremă.

4.Divizați aluatul pregătit în 2 părți și coaceți câte un blat din fiecare: în cuptorul preîncălzit până la  180°C, până vor fi gata. Verificați gradul de preparare prin testul cu scobitoarea: aluatul este copt atunci când nu se mai lipește de scobitoarea introdusă în el.

5.Lăsați blaturile să se răcească și tăiați-le în jumătăți, îndepărtându-le și așa-numitele „căciuli”.

6.Pregătiți crema: bateți untul moale și laptele condensat caramelizat cu ajutorul mixerului. Adăugați nucile rămase și amestecați. Dați crema la frigider pentru 5-10 minute.

7.Asamblați tortul: pregătiți o infuzie concentrată de ceai negru și combinați-o cu o linguriță de zahăr. Însiropați fiecare blat cu ceaiul respectiv și ungeți-l cu cremă.

8.Ungeți suprafața și marginile tortului cu cremă.

9.Decorați tortul cu nuci mărunțite și ciocolată neagră tăiată în bucățele.

10.Dați-l la frigider pentru 2-3 ore, ca să se pătrundă. Tortul ușor, gingaș și apetisant este gata!

O rețetă extrem de simplă!

Vă plac torturile preparate cu miere? Atunci veți îndrăgi desertul descris mai sus de la prima îmbucătură. Este fin și aerat, cu gust intens de miere și nuci și o ușoară notă de coniac. Suntem siguri că el nu va rămâne neobservat! Pregătiți-vă să fiți lăudate!

Salvați neapărat această rețetă simplă și distribuiți-o prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New