Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată!

Adorăm torturile de biscuiți – sunt ușor de preparat, dar în același timp delicioase și aspectuoase. Le preparăm de obicei când ne vine pofta de dulce, dar nu avem chef să pornim cuptorul. Rețeta de astăzi este una minunată, pe lângă toate tortul mai e și frumos ornat, deci se potrivește și pentru o masă festivă.

INGREDIENTE:
-200 gr de biscuiți (petit beurre);

-700 ml de lapte;

-4 gălbenușuri;

-50 gr de zahăr;

-150 gr de ciocolată neagră;

-1 linguriță de scorțișoară măcinată;

-50 gr amidon de porumb;

-50 gr de unt;

-lapte pentru a îmbiba bicuiții.

Pentru decor:

-ciocolată rasă;

-cireșe;

-frunze de mentă.

MOD DE PREPARARE:
1.Turnați 350 ml de lapte într-o cratiță și încălziți-l. Rupeți ciocolata și puneți-o într-un vas. Deasupra turnați laptele fierbinte, nu-l dați în clocot. Amestecați până se topește ciocolata.

2.Combinați într-o cratiță laptele rămas, gălbenușurile, amidonul, zahărul și scorțișoara. Bateți cu telul până obțineți o compoziție omogenă.

3.Puneți compoziția la foc mediu-mic, să nu se lipească de cratiță, și amestecați continuu. Când ajunge la punctul de fierbere, adăugați amestecul de lapte și ciocolată. Țineți crema pe foc și amestecați continuu până se îngroașă, în jur de 10 minute. Apoi luați cratița de pe foc, adăugați untul și amestecați până se topește complet.

4.Tapetați forma cu folie alimentară. Puneți câteva linguri de cremă acoperind fundul formei. Înmuiați biscuiții în lapte și acoperiți stratul de cremă.

5.Formați straturi de cremă de ciocolată și biscuiți îmbibați cu lapte. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți fără să-i înmuiați în lapte.

6.Acopriți forma cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru cel puțin 6 ore.

7.Apoi scoateți tortul din formă, așezați deasupra o farfurie și răsrtunați-l pe ea. Nivelați părțile laterale cu un cuțit.

8.Oranți tortul cu ciocolată rasă, cu cireșe jumătăți și frunze de mentă.

Tortul de biscuiți cu cremă de ciocolată e gata și așteaptă să fie savurat.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New