Tort de biscuiți cu cremă de lapte și glazură de ciocolată (fără coacere)!

INGREDIENTE:

-250 g de biscuiți crocanți și sfărâmicioși (tip „Petit Beurre”).

Pentru crema de lapte:

-3 ouă;

-250 g de lapte condensat;

-400 ml de lapte;

-150 g de unt;

-un vârf de cuțit de vanilină (puteți să o înlocuiți cu un plic de zahăr vanilat, o fiolă de esență de vanilie sau o linguriță de extract de vanilie).

Pentru glazura de ciocolată:

-2 linguri de zahăr;

-2 linguri de pudră de cacao;

-6 linguri de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: spargeți ouăle într-o crăticioară cu fundul gros și bateți-le cu telul până vor deveni omogene și spumoase.

2.Adăugați laptele condensat și amestecați până la omogenizare.

3.Adăugați laptele și vanilina. Amestecați.

4.Puneți crăticioara pe foc mic. Amestecând continuu, fierbeți crema timp de 1 minut din momentul clocotirii, după care luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească.

5.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pe parcursul unui minut. Apoi, fără să întrerupeți mixarea, încorporați treptat (câte o lingură) crema fiartă în el.

6.Cât timp crema fiartă se răcește (după pasul 4), pregătiți glazura de ciocolată: puneți zahărul, pudra de cacao (cernută) și laptele într-un bol. Amestecați până la omogenizare.

7.Încălziți compoziția în cuptorul cu microunde, amestecându-o după fiecare 30 secunde. Timpul total de prelucrare termică a glazurii este de 3 minute.

8.Asamblați tortul: puneți un strat de biscuiți într-o formă dreptunghiulară și adâncă. Acoperiți-l cu un strat generos de cremă.

9.Continuați alternarea straturilor până veți folosi toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de biscuiți.

10.Răspândiți uniform glazura pe suprafața tortului.

11.Dați tortul la frigider pentru 2 ore, ca să se pătrundă și să se închege. Apoi porționați-l și serviți-l!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!