Tort de casă atât de fin și delicat – salvați neapărat această rețetă!

Haideți să pregătim împreună un desert minunat pe bază de blaturi de două feluri, combinate cu o cremă fiartă apetisantă. Cu siguranță, vă veți îndrăgosti din prima de gustul rafinat al acestuia!

INGREDIENTE:

Pentru blatul de cacao:

– 6 ouă;

– 110 g de zahăr;

– 100 g de făină;

– 2 lingurițe de praf de copt;

– 20 g (2,5 linguri) de pudră de cacao;

Pentru blatul alb:

– 4 ouă;

– 75 g de zahăr;

– 90 g de făină;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru sirop:

– 200 ml de apă;

– 200 ml de sirop de căpșuni;

Pentru glazură:

– 150 g de ciocolată;

– 100 ml de smântână pentru frișcă;

Pentru cremă:

– 400 ml de lapte;

– 60 g de pudră de budincă de vanilie (sau de amidon de porumb);

– 200 g de zahăr;

– 1 praf de vanilie măcinată sau de extract de vanilie;

– 250 g de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți crema: combinați praful de budincă de vanilie cu puțin lapte într-un bol.

2. Turnați laptele rămas într-o cratiță și puneți-o pe aragaz. Adăugați praful de vanilie măcinată și zahărul. Amestecați bine cu telul și aduceți laptele în punctul de fierbere.

3. Apoi turnați și compoziția de budincă. Amestecați în continuu cu telul, până când crema se va îngroșa. Turnați-o într-un castron, acoperiți-o în contact cu o folie alimentară și lăsați-o să se răcească.

4. Pregătiți aluatul de cacao: separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu zahărul tos, folosind mixerul, până când veți obține niște vârfuri moi. După aceasta, încorporați gălbenușurile, unul câte unul.

5. Cerneți făina, praful de copt și pudra de cacao în bol. Amestecați aluatul cu spatula, prin mișcări ușoare și circulare, până la omogenizare.

6. Turnați aluatul obținut în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și distribuiți-l uniform. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 5 minute. Apoi scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească complet.

*Tăvile noastre au dimensiunile de 33×29 cm.

7. Pregătiți blatul alb: bateți albușurile cu zahărul tos, folosind mixerul, până când veți obține niște vârfuri moi. După aceasta, încorporați gălbenușurile, unul câte unul. Cerneți făina și praful de copt în bol. Amestecați aluatul cu spatula, prin mișcări ușoare și circulare, până la omogenizare.

8. Turnați aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu aceleași dimensiuni) și răspândiți-l uniform. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 180°C, timp de 10 minute. Apoi scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

9. Bateți untul de temperatura camerei cu mixerul, până când va deveni cremos. Când crema fiartă s-a răcit, adăugați câte o lingură în bolul cu unt bătut și încorporați-o cu mixerul. Trebuie să obțineți o compoziție densă.

10. Pregătiți siropul: amestecați apa cu siropul de căpșuni într-un pahar.

11. Asamblați tortul: ungeți unul dintre blaturile de cacao cu o jumătate din cantitatea de cremă. Adăugați blatul alb deasupra și hidratați-l generos cu siropul de căpșuni.

12. Apoi adăugați celălalt blat de cacao deasupra și ungeți-l cu crema rămasă.

13. Pregătiți glazura: topiți ciocolata în smântâna pentru frișcă, punând bolul pe o bain-marie și amestecând cu spatula, până la omogenizare.

14. Acoperiți suprafața blatului superior cu glazura obținută. Dați tortul la frigider, până când glazura se va solidifica.

15. Desertul apetisant și foarte delicios este gata! Porționați-l și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!