Tort de ciocolată cât ai zice „unu, doi, trei”: cu o cremă foarte delicioasă!

Acest tort de ciocolată va deveni un adevărat deliciu pentru amatorii de dulciuri. Având un pandișpan bogat în ciocolată și bine hidrat, completat cu zahăr vanilat, tortul promite o explozie de arome la fiecare îmbucătură.

Crema de ciocolată neagră adaugă o notă suplimentară de cremozitate, în timp ce ganache-ul oferă o finisare delicată cu o textură plăcută. Fiecare mușcătură este o combinație perfectă de texturi și arome! Trebuie să-l încercați și dvs. ca să aflați cât este de gustos!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 230 – 240 g de făină;

– 65 g de pudră de cacao;

– 300 g de zahăr tos;

– 2 ouă;

– 60 g de unt;

– 60 g de ulei vegetal de floarea-soarelui (inodor);

– zahăr vanilat (după gust);

– 260 ml de lapte;

– 4 g de sare (1 linguriță rasă);

– 7 g de bicarbonat de sodiu;

– 1 lingură de desert de suc de lămâie;

Pentru cremă:

– 200 g de ciocolată neagră (50 % de cacao);

– 220 g de smântână pentru frișcă de 33 %;

Pentru ganache:

– 130 g de smântână pentru frișcă de 33 %;

– 130 g de ciocolată neagră (50 % de cacao);

*Înălțimea tortului: 7 cm; Diametrul: 20 cm; Greutatea: 1,4 kg.

*Toate ingredientele trebuie să fie de temperatura camerei.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: amestecați făina cu pudra de cacao cernută, bicarbonatul de sodiu, sarea, zahărul tos și cel zahăr vanilat.

2. Adăugați ouăle, uleiul vegetal, laptele și untul moale. Amestecați ingredientele cu ajutorul unui mixer pornit la viteză medie, timp de 3-4 minute, astfel încât să obțineți o compoziție omogenă. În final, încorporați și sucul de lămâie.

3. Turnați aluatul obținut în forma tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt moale. Diametrul formei este de 20 cm.

4. Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit până la 155°C, timp de 1 oră și 10 minute. După 5-10 de coacere, verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

5. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet pe o grilă de metal. După aceasta, dați-l la frigider pentru 3-4 ore, învelindu-l într-o folie alimentară.

6. Pregătiți crema: încălziți smântâna pentru frișcă, adăugați ciocolata tăiată mărunt cu cuțitul, așteptați să se topească și amestecați cu spatula, până la omogenizare. Acoperiți bolul cu un capac și dați crema la frigider pentru cel puțin 6 ore.

7. Scoateți pandișpanul din frigider și tăiați-i vârful. Transformați-l în fărâmituri cu ajutorul blenderului (pentru decor). După aceasta, tăiați baza rămasă în două sau trei blaturi de aceeași grosime.

Notă: Pandișpanul nostru a stat în frigider toată noaptea. L-am tăiat în trei blaturi egale. Grosimea fiecăruia este de 1,7 – 1,8 cm.

8. Scoateți crema din frigider și bateți-o cu ajutorul mixerului, până când va deveni pufoasă.

9. Asamblați tortul: stratificați blaturile, ungându-le pe două dintre ele cu câte o parte din crema obținută. Dați tortul la frigider pentru 2-3 ore, astfel încât crema să se stabilizeze.

10. Pregătiți ganache-ul: încălziți smântâna pentru frișcă, adăugați ciocolata tăiată mărunt cu cuțitul, așteptați să se topească și amestecați cu spatula, până la omogenizare. Înainte de a-l aplica pe tort, încălziți-l în cuptorul cu microunde sau pe o bain-marie.

11. Scoateți tortul din frigider și acoperiți-i suprafața cu glazura obținută. După aceasta, decorați-l cu fărâmiturile de blat. Pentru ca să fie mai fine și uniforme, le puteți trece printr-o sită fină. Deasupra, noi am adăugat și un pic de granule de ciocolată, dar acest lucru este opțional.

12. Tortul este gata! Îl puteți porționa și savura cu multă plăcere! Este absolut delicios, cu un gust intens de ciocolată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!