Tort fără coacere cu gust de înghețată!

Pregătiți acest tort fără coacere și fără prea multă bătaie de cap doar din ingrediente simple. Se prepară extrem de rapid și este foarte delicios!

INGREDIENTE:

-750 g de smântână de 15-20%;

-190 g de zahăr tos;

-120 g de biscuiți;

-8 g de zahăr vanilat;

-20 g de gelatină;

-100 ml de apă;

-3 linguri de cacao pudră.

MOD DE PREPARARE:

Sfat: Pentru acest tort luați biscuiți cu gust de ciocolată.

1.Dizolvați gelatina în apă cu temeperatura de 70-80 °C. Nu folosiți apă fierbinte! Amestecați bine și lăsați să se răcească până la temperatura camerei.

2. Întru-un bol adăugați smântâna, zahărul pudră și zahărul vanilat. Amestecați cu un tel sau cu un mixer. Dacă folosiți zahăr pudră atunci amestecați cu blenderul 1 minut, iar dacă adăugați zahăr tos atunci mixați 2-3 minute până la dizolvarea completă a zăhărului.

3. Pregătiți o formă de sticlă cu dimensiunea de 20×20 cm (după dorință puteți lua o altă formă transparentă) și așezați biscuiții la baza acesteea.

4. Adăugați gelatina răcită în smântână într-o panglică lentă și amestecați continuu cu mixerul. După ce ați adăugat toată gelatina mai mixați 1 minut.

5. Împărțiți compoziția de smântână în 2 părți egale. În una din ele adăugați cacao praf și amestecați cu mixerul până la incorporarea completă a prafului de cacao.

6. Turnați smântâna în straturi alternând culorile.

7. După ce ați adăugat toată smântâna, nivelați ultimul strat cu o spatulă și dați la frigifer pentru 3-4 ore sau până se răcește complet.

8. Scoateți tortul din frigider și presărați cu praful de cacao.

Tortul se va mânca imediat, deoarece combinația de biscuiți și smântâna-jeleu este perfectă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New