Tort-înghețată – extrem de gustos, se prepară foarte simplu!

Tort înghețată este ideal pentru sezonul de vară. Se prepară simplu și rapid, trebuie doar să așteptați să se întărească!

INGREDIENTE:

Pentru bază:

-170 g de biscuiți de ciocolată;

-50 g de unt;

-1 lingură de smântână pentru frișcă de 30-35%.

Pentru înghețată:

-400 g de smântână pentru frișcă de 30-35 %;

-200 g de lapte condensat;

-10 g / 2 lingurițe de zahăr vanilat;

-20 g / 2 linguri vără vârf de cacao pudră.

Pentru ciocolată moale:

-100 g de ciocolată cu un conținut de cacao de 50%;

-100 g de smântână pentru frișcă de 30-35%.

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți biscuiții într-un blender până la consistența de pesmet. Dacă nu aveți la îndemână blender, atunci transferați biscuiții într-o pungă și treceți de câteva ori cu făcălețul peste ele.

2. După ce ați fărâmițat biscuiții, transferații într-un bol și adăugați untul topit și smântâna pentru frișcă peste el.

3. Amestecați bine până untul și smântâna se incorporează în amestec. Verificați dacă compoziția se presează bine și își menține forma. Dacă nu, atunci mai adăugați o lingură de smântână.

4. Luați o formă detașabilă cu diametrul de 19 cm și tapetați-o cu hârtie de copt. Bordurile formei le acoperiți cu folie de acetat sau alt material potrivit. Transferați aluatul fărâmicios în formă și presați-l bine. Dați la frigider pentru câteva ore.

5. Într-un bol adăugați ciocolata și smântâna pentru frișcă. Topiți în cuptorul cu microunde sau pe baia de aburi. Amestecați până se obține o consistență omogenă.

6. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei. Transferați ciocolata în pungă de patiserie.

7. În bolul blenderului turnați smântâna pentru frișcă și începeți să o mixați la viteză mică. Cînd încep să apară primele bule, adăugați zahărul vanilat și continuați să mixați, mărind viteza la maxim. Adăugați lapte condensat într-o panglică lentă și mixați până veți obține picuri moi.

8. Înghețata este gata. Împărțiți în 2 părți egale. În una din ele adăugați cacao și amestecați bine.

9. Scoateți forma din frigider. Puneți câteva linguri de înghețată cu cacao în formă haotică. Fiecare bilă o conturați cu ciocolată și în unele locuri pe bordură.

10. Golurile dintre bile le completați cu ciocolată albă. Peste înghețata albă puneți bile cu înghețată cu cacao. Conturați bilele cu ciocolată și umpleți golurile cu ciocolată albă.

11. Continuați să asamblați torta până veți termina toate ingredientele. La sfârșit turnați toată ciocolata.

12. Nivelați ultimul strat cu grijă și loviți de câteva ori forma de masă, astfel că să nu se formeze goluri. Cu un bețișor de lemn desenați spirală (nu introduceți bețișorul pînă la fundul formei, veți deteriora bilele), maxim 1 cm la suprafața acestuia.

13. Dați la frigider pentru 5-7 ore. După expirarea timpului, înlăturați bordura detașabilă și folia de acetat. Transferați tortul pe un platou decorativ și serviți.

Nu mai e nevoie să cheltuiți mulți bani pe un tort înghețată. Copiii Dstră vă vor spune mulțumesc!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New