Tort ”Pancho” de clătite – un desert excepțional fără coacere!

Tort ”Pancho” de clătite. Un tort delicios și aspectuos. Clătitele de ciocolată, crema delicată de smântână și lapte condensat se combină armonios cu stratul revigorant dulce acrișor de fructe.

INGREDIENTE:

Pentru 20 de clătite:

-3 ouă;

-80 gr de zahăr;

-500 ml de lapte;

-180 gr de făină;

-2 linguri de cacao;

-2 linguri de ulei;

-sare.

Pentru cremă:

-400 gr de smântână fermentată 15-20%;

-200 gr de lapte condensat;

-1 pliculeț de zahăr vanilat (8 gr);

-10 gr de gelatină + 50 ml de apă.

Pentru stratul de fructe:

-300 ml de suc de răchițele la temperatura camerei;

-10 gr de gelatină.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți clătitele. Puteți folosi orice altă rețetă de clătite vă este pe plac. Amestecați, cu telul, ouăle cu zahăr și sare.

2.Turnați 1/3 din lapte și amestecați.

3.Combinați făina cu cacao, încorporați amestecul în compoziția de ouă și amestecați bine aluatul, cât să fie omogen, fără cocoloașe.

Sfat. Dacă nu vă plac clătitele de ciocolată, atunci în loc de cacao, mai adăugați 2 linguri de făină.

4.Adăugați uleiul, amestecați, apoi turnați laptele și mai amestecați o dată. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute.

5.Încingeți tigaia, o ungeți cu puțin ulei (doar pentru prima clătită), turnați aluatul și îl repartizați pe suprafața tigăii. Prăjiți clătita 1 minut, apoi o întoarceți pe cealaltă parte. Coaceți astfel 20 de clătite subțiri.

6.Pregătiți stratul de fructe. Amestecați gelatina cu 3 linguri de suc de răchițele și o lăsați să se umfle, conform timpului indicat pe ambalaj.

7.Topiți apoi gelatina, timp de 15 secunde la cuptorul cu microunde, la bain marie sau într-o crăticioară la foc mic și amestecând continuu. Gelatina trebuie să se dizolve, dar să nu ajungă până la punctul de fierbere.

8.Adăugați gelatina lichidă în sucul rămas, amestecați bine și dați vasul la frigider, să se prindă jeleul.

9.Pregătiți crema. Amestecați gelatina cu apă și o lăsați din nou la umflat.

10.Bateți smântâna cu lapte condensat și zahăr vanilat, apoi adăugați gelatina topită și mai amestecați o dată foarte bine.

Sfat.Scoateți smântâna preventiv din frigider, iar dacă ați uitat, o încălziți la cuptorul cu microunde, de 2 ori câte 15 secunde.

11.Montați tortul. Rulați 10 clătite, apoi le tăiați cu foarfeca direct în vasul cu cremă și amestecați.

12.Tapetați un vas adânc cu folie alimentară, adăugați o parte din crema cu clătite, apoi un strat de jeleu dulce-acrișor și un nou strat de cremă, pe care îl presați ușor cu dosul lingurei.

13.Urmează încă un strat de jeleu și unul de clătite. Acoperiți la contact cu folie alimentară și dați vasul la frigider, pentru 2-3 ore.

14.Răsturnați tortul pe platoul de servire, îndepărtați folia și îl acoperiți cu amestec de smântână (2 linguri) și zahăr.

15.Rupeți puțină ciocolată într-o pungă de plastic, o legați și o puneți în apă fierbinte. După ce ciocolata se topește complet (verificați să nu fie bucăți mici netopite), tăiați vârful și decorați tortul.

Tortul arată minunat și poate înfrumuseța orice masă de sărbătoare!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!