Tort „Pischinger” cu foi de napolitană și glazură de ciocolată albă – gustul copilăriei noastre!

Astăzi dorim să vă prezentăm o variantă reușită de tort din foi de napolitană, care poate fi pregătit foarte rapid, fără coacere. Rețeta este foarte veche, fiind moștenită de la bunica mea. A fost mereu îndrăgită de familia noastră, așa că o pregătesc cu mare drag de fiecare dată.

INGREDIENTE:

– 9 foi de napolitană;

Pentru cremă:

– 200 g de unt;

– 400 ml lapte condensat fiert;

Pentru glazură:

– 100 g de ciocolată albă;

– 20 ml de lapte;

Pentru decor:

– 30 g de miez de nuci;

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, pregătiți crema: tăiați untul de temperatura camerei în formă de cubulețe și puneți-le într-un bol adânc. Bateți-le cu mixerul pornit la viteză medie, până când vor deveni cremoase și albicioase.

2. Acum, adăugați laptele condensat, în două etape și amestecați foarte bine cu mixerul, până la omogenizare. Crema este gata.

3. Asamblați tortul: puneți o foaie de napolitană pe un tocător și ungeți-o cu cremă. Stratul trebuie să fie uniform și destul de subțire.

4. Continuați să stratificați tortul astfel, până când veți termina ambele componente. Pentru acest tort, noi am avut nevoie de 9 foi cu diametrul de 22 cm.

5. Puneți un tocător peste tortul finalizat, cu o greutate deasupra, și lăsați-l să se hidrateze la temperatura camerei până în ziua următoare (peste noapte).

6. Pregătiți glazura de ciocolată: rupeți ciocolata albă în bucăți și puneți-o într-un bol adânc împreună cu laptele. Topiți ingredientele pe o bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecați cu grijă, astfel încât să obțineți o cremă strălucitoare și omogenă. Dacă este prea lichidă, atunci lăsați-o puțin să se răcească, ca să nu curgă de pe tort.

Sfat: Pentru această glazură, puteți folosi și ciocolată neagră. Cantitatea de lapte va rămâne neschimbată.

7. Miezul de nuci tocați-l mărunt cu cuțitul.

8. Ungeți suprafața tortului cu glazura obținută de ciocolată, apoi presărați miezul de nuci deasupra.

9. Porționați deliciul obținut și savurați-l cu poftă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New