Tort rapid cu mandarine!

Mandarinele sunt fructe actuale pe vremea rece. Uneori, deranjează că au mulți sâmburi. Însă, pentru rețeta de astăzi, sâmburii nu sunt un obstacol. Desertul are gust și aromă intensă, dar incredibil de plăcută de mandarine.

INGREDIENTE:

Pentru pandișpan:

– 4 ouă (235 gr);

– 1 praf de sare;

– 100 gr de zahăr (5 linguri);

– 1 pliculeț de zahăr vanilat (10 gr);

– 100 gr de făină cernută (5 linguri);

– 40 gr de cacao (3 linguri);

– 1 linguriță de praf de copt (5-6 gr).

Pentru sirop:

– 700 gr de mandarine (fără coajă);

– 50 gr de zahăr.

Pentru stratul alb:

– 200 gr de smântână pentru frișcă 33-35% (rece);

– 200 gr brânzică dulce (cremoasă);

– 300-320 gr de sirop de mandarine;

– 20 gr de gelatină instant (1½ lingură) + 100 ml de apă rece;

– 20 gr de fulgi de cocos (1½ lingură) – opțional.

MOD DE PREPARARE:

1. Bateți ouăle cu zahăr, sare și zahăr vanilat timp de 5-7 minute, până devin pufoase și deschise la culoare.

Sfat. Ouăle la temperatura camerei se bat mai ușor și mai rapid.

2. Cerneți făina, praful de copt și cacao direct în vas, apoi amestecați cu mixerul, dar la viteză mică, până la omogenizare.

Sfat. Dacă nu adăugați praf de copt în pandișpan, atunci amestecați ingredientele uscate cu spatula.

3. Turnați aluatul în forma (18 cm) tapetată la bază cu hârtie de copt și o dați la cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 20 de minute.

4. Amestecați gelatina cu apă și o lăsați la umflat.

5. Curățați mandarinele de coajă, separați feliile într-o cratiță, adăugați zahăr, o puneți la foc mediu spre mare și aduceți mandarinele până la punctul de fierbere.

6. După care, le fierbeți în suc propriu timp de 5-7 minute sub capac, amestecându-le periodic.

7. Scoateți mandarinele cu sirop pe o sită și le frecați bine cu spatula sau o lingură, ca să obțineți cât mai mult lichid, adică sirop. Noi am obținut 310 gr de sirop. Păstrați 50 gr pentru însiroparea pandișpanului.

8. Scoateți pandișpanul pe grătar și îl lăsați să se răcească complet. După care, îi tăiați partea superioară, cât să obțineți un blat neted.

Sfat. Capacul poate fi servit cu ceai sau lapte în calitate de chec.

9. Așezați inelul de patiserie pe platoul de servire, adăugați pandișpanul, tapetați bordura cu folie groasă pentru foi și fixați inelul.

10. Însiropați blatul cu cele 50 gr de sirop de mandarine.

11. Bateți smântâna rece cu mixerul, cât să obțineți consistența smântânii fermentate, adăugați brânzica cremoasă și mixați, până la omogenizare. Amestecul va fi destul de dens.

Sfat. Smântâna poate avea un procent mai mic de grăsime și nu e neapărat să fie fermă, deoarece se adaugă gelatină și compoziția oricum se va stabiliza la frigider.

12. Adăugați siropul de mandarine și amestecați din nou cu mixerul.

13. Topiți gelatina, o adăugați în compoziția de brânză și amestecați, apoi adăugați fulgi de cocos și mai amestecați o dată.

14. Transferați compoziția în forma cu pandișpan și dați tortul la frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, dacă aveți posibilitatea.

15. Îndepărtați inelul și folia, apoi decorați desertul după plac.

Tortul se taie ușor, fără efort. Blatul este umed și moale. Priviți cât de apetisant arată secțiunile! Rezultatul este aspectuos, suculent și foarte gustos! Pregătiți desertul cu o ocazie specială sau pur și simplu pentru răsfățul familiei. Are un gust minunat, echilibrat de dulce și aerat, ca un nor. Combinația de mandarine, cocos, stratul de frișcă și pandișpan de ciocolată s-a transformat într-o minune adevărată! Gustul acestui tort poate fi savurat o veșnicie!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New