Tort rapid din aluat lichid – nu este nevoie să porniți cuptorul!

Puteți folosi crema dumneavoastră preferată. Sau iată încă o idee: împărțiți aluatul în două și în una din părți adăugați 1-2 linguri de cacao. Blaturile vor avea culori și gusturi diferite, sau ați putea să adăugați piure de fructe. La fel de bine se potrivesc nucile și bucățile de fructe: deci aveți loc pentru a vă manifesta imaginația.

INGREDIENTE:

-200 ml de chefir/iaurt/lapte bătut;

-1 pahar (200 g) de zahăr;

-2 ouă;

-3 linguri de ulei;

-10 gr de zahăr vanilat;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-1½ pahar de făină (225 g);

-80 gr de unt;

-4 linguri de smântână fermentată;

-7 linguri de lapte;

-1½ lingură de amidon;

-zahăr pudră – după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți blaturile. Turnați chefirul într-un vas adânc, adăugați 1 pahar de zahăr, ouăle, uleiul, bicarbonatul și zahărul vanilat. Amestecați foarte bine cu telul. Încorporați treptat făina cernută, amestecând constant.

2.Încingeți tigaia și o ungeți cu puțin ulei. Turnați un polonic de aluat, acoperiți cu capac și coaceți blatul la foc mic, până apar mici bule (2-3 minute). Întoarceți blatul pe cealaltă parte și îl mai prăjiți încă 2 minute, fără capac. Numărul de blaturi depinde de diametrul tigăii și volumul polonicului.

3.Pregătiți crema. Într-o cratiță mică, topiți untul, turnați zahărul rămas, adăugați smântâna (să fie cât mai grasă) amestecată preventiv cu 3 linguri de lapte, dacă nu faceți acest lucru, smântâna se poate lega. Înfierbântați compoziția la foc mediu, amestecând constant și energic.

4.Într-un vas separat, dizolvați amidonul și un praf de zahăr vanilat în laptele rămas. De îndată ce compoziția de lapte dă în clocot, turnați amestecul de amidon în fir subțire. Fierbeți crema până devine densă, amestecând.

5.Montați tortul. Așezați pe platou câte un blat, cu bulele în sus, și le ungeți cu cremă (aproximativ câte 2 linguri de cremă la fiecare blat). Presărați tortul cu zahăr pudră.

Puteți lăsa tortul așa sau îl puteți îmbrăca în cremă de unt sau frișcă bătută.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New