Tort savuros de smântână (Smântânel), pregătit după o rețetă foarte simplă!

Un desert savuros, pregătit de gospodinele din întreaga lume, fiecare urmând rețeta ei preferată. Astăzi vreau să v-o prezint pe a mea. Este puțin deosebită de rețeta clasică, însă gustul și textura e în stare să cucerească inima oricui. Merită să o încercați și dvs.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 120 g de ouă (2 ouă mari);

– 100 g de zahăr tos;

– 150 g de făină;

– 10 g de praf de copt;

– 120 g de smântână fermentată de 30% grăsime;

– 60 g de lapte condensat;

Pentru crema de smântână:

– 100 g de unt (sau 200 g, dacă nu adăugați cremă de brânză);

– 100 g de cremă de brânză;

– 90 g de zahăr pudră;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 280 g de smântână fermentată de 30% grăsime;

Pentru glazura de ciocolată:

– 150 g de ciocolată neagră sau cu lapte;

– 30 g de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat, inodor).

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început, pregătiți forma pentru blat. A noastră este de silicon și are diametrul de 17 cm. Tapetați-o cu hârtie de copt.

2. Pregătiți aluatul pentru blat: folosind un robot de bucătărie, bateți ouăle cu zahărul tos, până când veți obține o compoziție spumoasă și albicioasă.

3. Într-un bol separat, încorporați făina cu praful de copt. De asemenea,  încorporați smântâna fermentată cu laptele condensat.

4. Turnați amestecul de smântână fermentată peste ouăle bătute și amestecați cu o spatulă. După aceasta, cerneți treptat amestecul uscat direct peste compoziția din bol și încorporați-l cu ajutorul telului.

5. Turnați aluatul obținut în forma de copt și răspândiți-l uniform cu ajutorul unei țepușe de lemn. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit până la 180ºC,  timp de 35 minute. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

6. Scoateți blatul din cuptor și transferați-l pe o grilă de metal, îndepărtând hârtia de copt. Lăsați-l să se răcească.

7. Pregătiți crema: bateți untul moale cu zahărul pudră, până când veți obține o compoziție cremoasă. După aceasta, adăugați treptat și crema rece de brânză. Continuați să amestecați totul cu mixerul.

8. În final, încorporați esența de vanilie sau zahărul vanilat și smântâna fermentată foarte rece. Până când, puneți crema obținută în frigider.

9. Asamblați tortul: tăiați baza blatului. Aceasta trebuie să aibă o grosime de 1 cm. Iar blatul gros rămas, tăiați-l în jumătate.

10. Tăiați blaturile groase în formă de cubulețe.

11. Luați un bol de mărimea potrivită – diametrul trebuie să corespundă cu cel al blatului. Tapetați-l cu folie alimentară. Scoateți crema de smântână din frigider și ungeți baza și pereții bolului cu ea. După aceasta, luați puțină cremă și puneți-o deoparte, într-un bol separat.

12. Iar în crema rămasă în bol, adăugați cubulețele de blat și amestecați-le bine cu ea.

13. Turnați compoziția obținută în bol. Iar peste ea, adăugați blatul subțire, uns cu crema rămasă. Acoperiți tortul cu o folie alimentară și dați-l la frigider pentru câteva ore.

14. Pregătiți glazura de ciocolată: noi vom folosi ciocolată cu lapte. Topiți-o pe o bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi adăugați uleiul vegetal și amestecați. După aceasta, lăsați-o puțin să se răcească.

15. Scoateți tortul din frigider. Tapetați masa cu o bucată de folie alimentară. Iar peste ea, așezați suportul pentru tort. Răsturnați-l pe grilă și îndepărtați folia de pe el. Decorați tortul cu glazura obținută de ciocolată. Noi l-am presărat și cu puțină pudră de ciocolată.

16. Porționați deliciul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New