Tort simplu, preparat fără întinderea blaturilor. O rețetă verificată de trecerea timpului!

Vă propunem o rețetă simplă și rapidă de tort de casă: cu blaturi bicolore și cremă de smântână. Ca să preparați acest desert, nu aveți nevoie de forme speciale, mixer și sucitor pentru întinderea blaturilor!

Noi am pregătit tortul fără alte adaosuri. Dar, dacă doriți, puteți să adăugați nuci, ciocolată sau fructe între blaturi. Astfel de fiecare dată veți obține un tort nou, înalt și aspectuos, de care se vor bucura familia și prietenii dumneavoastră!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 ouă (165-175 g — greutatea fără coajă);

-70 g de zahăr (3 linguri);

-10 g de zahăr vanilat (2 lingurițe; opțional);

-125 g de maioneză 67% (½ pahar);

-190 g de lapte condensat (½ conservă);

-200 g de făină (7 linguri cu vârf);

-25 g de amidon de cartofi (o lingură plină; puteți să-l înlocuiți cu făină);

-25 g de pudră de cacao (2 linguri pline);

-7 g de praf de copt (1.5 lingurițe).

Pentru cremă:

-800 g de smântână fermentată 30% sau smântână fermentată 20-25%, separată de zer;

-170 g de zahăr pudră (un pahar);

-1 g de sare de lămâie (½ linguriță).

Volumul paharului utilizat este 250 ml.

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu dimensiunile de 15 x 18 cm, înălțimea de 9 cm și greutatea de 1700 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați maioneza. Amestecați.

3.Adăugați laptele condensat. Amestecați.

4.Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați cu spatula până la omogenizare. Veți obține un aluat semilichid.

5.Divizați aluatul în 2 părți egale, cu greutatea de 380-385 g. Adăugați amidonul de cartofi într-o parte de aluat și pudra de cacao (cernută) în cealaltă parte de aluat. Amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

6.Transferați ambele aluaturi pe tava standard a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, răspândindu-le uniform pe câte jumătate de tavă și lăsând puțin spațiu liber între ele.

Tava noastră are dimensiunile de 31 x 39 cm. Astfel fiecare blat obținut avea dimensiunile de 31 x 19 cm.

7.Coaceți blaturile timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

8.Răsturnați blaturile pe un tocător și îndepărtați îndată hârtia de copt de pe suprafața lor. Separați-le cu cuțitul, dacă s-au lipit și lăsați-le să se răcească.

9.Pregătiți crema: cel mai bine ar fi să folosiți smântână groasă, cu conținut mare de grăsimi (30%). Puneți-o într-un bol adânc.

Dacă vreți să utilizați smântână cu conținut mai mic de grăsimi (20-25%), trebuie să o separați de zer în felul următor: turnați-o într-o strecurătoare tapetată cu 4 straturi de tifon, după care adunați și legați marginile tifonului. Atârnați „bocceluța” obținută deasupra unui bol. Cât timp veți pregăti blaturile, din smântână se va scurge o parte de zer (aproximativ 200 ml de zer dintr-un kilogram de smântână).

10.Adăugați zahărul pudră și sarea de lămâie. Amestecați cu spatula până la omogenizare (zahărul pudră și sarea de lămâie trebuie să se dizolve complet). Drept rezultat, veți obține o cremă densă, care nu se scurge de pe spatulă. Dați-o la frigider, cât timp tăiați blaturile pentru tort.

11.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile mari și uniformizați-le marginile cu cuțitul. Apoi tăiați-le în jumătate (în direcție transversală). Astfel veți obține 4 blaturi mici, cu dimensiunile de 15 x 18 cm.

12.După aceasta tăiați fiecare blat în jumătate (în direcție longitudinală), divizându-l astfel în 2 blaturi mai subțiri. Dacă se rupe vreo bucățică, pur și simplu puneți-o la loc: după ce se va pătrunde cu cremă, blatul își va păstra bine forma.

Deși sunt subțiri, după ce se pătrund cu cremă, blaturile își măresc volumul, formând un tort înalt, moale și fin.

13.Acoperiți platoul cu bucățele de hârtie de copt. Astfel veți evita murdărirea marginilor lui. După ce veți termina de asamblat și decorat tortul, pur și simplu îndepărtați bucățile de hârtie.

14.Suprapuneți blaturile pe platoul pregătit, alternându-le și ungându-le uniform cu câte 3 linguri de cremă.

15.Ungeți marginile tortului cu cremă, după care dați-l la congelator pentru puțin timp. Astfel el va deveni repede stabil. Dacă nu aveți loc în congelator, dați tortul la frigider.

16.Între timp mărunțiți bucățile rămase după uniformizarea blaturilor cu mâinile sau sucitorul.

17.Scoateți tortul din congelator/frigider și presărați-i marginile cu firimiturile obținute. Apoi presărați-i suprafața cu ciocolată rasă (dacă doriți, puteți să decorați tortul înainte de servire). La sfârșit îndepărtați cu grijă bucățile de hârtie de pe platou.

18.Dați tortul la frigider pentru minim 5-6 ore, ca să se pătrundă (noi l-am lăsat peste noapte).

19.Porționați și serviți tortul.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!