Tort Snickers fără coacere! Se mănâncă cu tot cu farfurie!

Acest tort fără coacere se pregătește foarte ușor și simplu. Fără cuptor, fără aragaz, pur și simplu amestecați totul și gata. Din cele mai accesibile ingrediente. Tort de ciocolată cu lapte condensat și nuci – îl veți repeta iar și iar.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

-270 gr de biscuiți fragezi;

-50 gr de unt la temperatura camerei;

-50 gr de lapte;

-100 gr de ciocolată neagră 56% sau cu lapte.

Pentru cremă:

-100 gr de unt la temperatura camerei;

-380 gr de lapte condensat fiert;

-250 gr de arahide prăjite.

Pentru glazură:

-50 gr de unt la temperatura camerei;

-50 gr de lapte;

-100 gr de ciocolată neagră 56% sau cu lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Curățați arahidele crude de coajă și le dați la cuptorul preîncălzit până la 200°С pentru 5-7 minute, până apare aroma specifică și se rumenesc ușor.

2. Mărunțiți biscuiții cu blenderul sau îi puneți într-o pungă de plastic și treceți cu sucitorul deasupra. Trebuie să obțineți firimituri omogene.

3. Turnați laptele într-un vas, adăugați unt moale și înfierbântați ingredientele la cuptorul cu microunde (45 secunde) sau la bain marie, fără să aduceți compoziția până la punctul de fierbere.

4. Rupeți ciocolata bucăți, le adăugați în vasul cu compoziție fierbinte și amestecați, până la omogenizare.

5. Turnați ganache-ul în firimituri și amestecați foarte bine, până la omogenizare.

Sfat. Dacă strângeți compoziția în mână, se adună foarte bine într-un boț.

6. Bateți untul moale cu mixerul la viteză mare timp de 3-5 minute, cât să devină pufos și deschis la culoare.

7. Adăugați treptat, câte 1 lingură de lapte condensat fiert, amestecând continuu cu mixerul.

Sfat. Untul și laptele condensat trebuie numaidecât să aibă aceeași temperatură, astfel crema va fi omogenă și nu se va stratifica.

8. Adăugați arahidele în cremă și amestecați foarte bine cu spatula.

Sfat. Dacă ați prăjit arahidele, le adăugați în cremă doar după ce se răcesc complet. Arahidele calde sau fierbinți pot topi untul din cremă.

9. Așezați inelul (18 cm) pe platou, îl tapetați cu fâșii de folie pentru foi, adăugați 2-3 din firimituri, le repartizați și aplatizați ușor stratul cu un pahar.

10. Adăugați ½ de cremă și nivelați stratul.

11. Urmează firimiturile rămase (nu presați tare cu paharul, sub blat este cremă)  și a doua jumătate de cremă. Acoperiți tortul cu folie de plastic și îl dați la frigider pentru 1 oră.

12. Turnați laptele într-un vas, adăugați unt moale și înfierbântați ingredientele la cuptorul cu microunde (45 secunde) sau la bain marie.

13. Rupeți ciocolata bucăți, le adăugați în vasul cu compoziție fierbinte și amestecați, până la omogenizare.

14. Turnați glazura abia caldă peste tort și rotiți forma, cât să repartizați uniform glazura. Dați tortul din nou la frigider pentru cel puțin 5-6 ore sau peste noapte.

15. Îndepărtați inelul, folia și tăiați tortul.

Tortul se taie foarte ușor, iar secțiunile sunt deosebit de apetisante. Straturile sunt în contrast, se văd arahidele, iar blatul își menține bine forma și nu se fărâmițează. Gustul – un adevărat paradis pentru amatorii de dulce. Crema de unt și lapte condensat în combinație cu arahide prăjite – un deliciu pe cinste pe placul tuturor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!