Tortul-aperitiv „Napoleon” (cu 3 tipuri de umplutură): oaspeții vor sta la coadă, ca să vă ceară rețeta!

Tortul „Napoleon” sărat din blaturi de napolitană, foietaj sau aluat dospit este un fel de mâncare, care se prepară rapid și se servește cu multă plăcere.

INGREDIENTE:

-500 g de foietaj nedospit;

-2 pulpe de pui fierte;

-2-3 castraveți marinați;

-100 g de cașcaval tare;

-un morcov fiert;

-un cățel de usturoi;

-100-150 g de șuncă;

-6 linguri de maioneză de casă sau smântână fermentată/iaurt natural.

Pentru decorarea tortului:

-un castravete marinat;

-200 g de cremă de brânză;

-ceapă verde și pătrunjel;

-roșii cherry;

-ridichi.

MOD DE PREPARARE:

1.Decongelați foietajul. Întindeți-l puțin pe masa presărată cu făină. Tăiați-l în blaturi egale și coaceți-le timp de 10-12 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.

2.Lăsați blaturile să se răcească foarte bine, după care tăiați-le în jumătăți longitudinale, separându-le straturile.

3.Puneți blaturile deoparte și pregătiți umpluturile (noi vom avea tocmai trei). Mărunțiți carnea fiartă de pui. Procedați similar cu castraveții marinați. Amestecați-le și asezonați-le cu puțină maioneză. Divizați compoziția rezultată în 2 părți. Prima umplutură este gata!

4.Puneți o parte din prima umplutură pe primul blat, ungându-l în prealabil cu puțină maioneză. Vă recomandăm să ungeți fiecare blat cu maioneză, pentru ca tortul-aperitiv să fie suculent.

5.Pregătiți a doua umplutură: dați morcovul fiert și cașcavalul prin răzătoarea mică. Adăugați usturoiul pisat și asezonați totul cu puțină maioneză. Răspândiți uniform umplutura obținută pe următorul blat, ungându-l în prealabil cu maioneză. Așezați următorul blat deasupra ei.

6.Următorul strat este reprezentat de șuncă. Așezați feliuțele ei subțiri pe blatul din foietaj și ungeți-le suprafața cu o cantitate mică de maioneză.

7.Acoperiți șunca cu un blat. Răspândiți cealaltă parte de umplutură de pui pe el și acoperiți-o cu ultimul blat. Presați bine tortul. Dați-l la frigider pentru câteva ori (preferabil, peste noapte), ca să se pătrundă.

8.Ungeți tortul cu crema moale de brânză pe toate părțile. Decorați-l cu cozi de ceapă verde, roșii cherry și ridichi. Dați frâu liber imaginației dumneavoastră și serviți-vă cu îndrăzneală oaspeții!

Tortul-aperitiv din foietaj nu va lăsa pe nimeni indiferent — pregătiți-vă să primiți complimente și să oferiți rețeta. Deliciosul și aspectuosul tort-aperitiv „Napoleon” trebuie să se afle în carnețelul culinar al fiecărei gospodine experimentate.

Nu uitați să salvați această rețetă grozavă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!