Tortul „Ciufulici” — o rețetă dedicată adevăraților amatori de dulciuri!

Acest tort este desertul ideal pentru adevărații amatori de dulciuri. Este o variantă simplificată a tortului „Napoleon”, însă are nevoie de mai mult timp de îmbibare decât acesta.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-380 g de făină (sau puțin mai multă) + pentru presărarea hârtiei de copt;

-un ou;

-250 g de margarină calitativă (o puteți înlocui cu unt);

-200 g de smântână fermentată, cu orice conținut de grăsime.

Pentru cremă:

-500 g de lapte condensat;

-200 g de dulceață de coacăze (o puteți înlocui cu oricare altă dulceață acrișoară);

-200 g de unt moale.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: puneți făina cernută în prealabil într-un bol. Adăugați margarina rece, tăiată în cubulețe. Amestecați cu mâinile până veți obține un aluat nisipos.

2.Realizați o adâncitură în mijlocul acestei compoziții. Adăugați oul și smântâna în ea. Amestecați și frământați aluatul. Acesta trebuie să fie moale și nelipicios.

3.Înveliți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 60 minute.

4.Între timp pregătiți crema: puneți untul moale într-un bol curat și bateți-l cu mixerul. Adăugați treptat laptele condensat, mixând de fiecare dată până la omogenizare. Dați crema obținută la frigider.

5.Divizați aluatul în 12 bucățele, modelându-le sub formă de biluțe.

6.Întindeți fiecare biluță de aluat într-un blat subțire și rotund. Cea mai confortabilă este întinderea pe hârtia de copt. Uniformizați-i marginile cu ajutorul unei farfurii rotunde.

7.Înțepați blatul cu furculița, ca să nu se umfle în timpul coacerii. Așezați-l cu tot cu hârtia de copt pe tavă.

8.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°C și coaceți blatul pe parcursul a 8-10 minute, până va deveni auriu.

9.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile, ungându-le cu un strat subțire de dulceață și 2-3 linguri de cremă. Blatul superior nu trebuie uns. Așezați un tocător sau o farfurie pe el și puneți o greutate pe acesta/aceasta (de exemplu, un borcan cu apă).

10.Dați „construcția” respectivă la frigider pentru 10-12 ore. Blaturile trebuie să se pătrundă cu cremă. Tortul își va reduce înălțimea.

11.Apoi ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă. Presărați-le cu firimiturile obținute prin măcinarea bucățelelor rezultate după uniformizarea marginilor blaturilor (coapte în prealabil).

Tortul „Ciufulici” este gata! Puteți să-l serviți. Este incredibil de gustos!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New