Tortul de biscuiți „Raffaello” (fără coacere)!

Vă oferim rețeta unui tort incredibil de fin, preparat cu cremă de brânză și ciocolată. FĂRĂ COACERE!!! Gustul lui este identic cu cel al bomboanelor Raffaello. Se pregătește rapid și foarte ușor. Știm că vă plac asemenea deserturi, cu care vă puteți răsfăța, când nu vreți deloc să gătiți. De aceea, vă recomandăm să-l încercați!

INGREDIENTE:

-500 g de biscuiți sfărâmicioși (tip „Petit Beurre”);

-150 g de unt (la temperatura camerei);

-5 linguri de zahăr pudră;

-400 g de brânză dulce de vaci 5-9% (nu trebuie să fie uscată);

-250 g de smântână fermentată 25-30%.

Pentru decor:

-o tabletă de ciocolată albă;

-fulgi de cocos — după gust;

-250 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-3 linguri de zahăr pudră (sau după gust).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți crema: puneți brânza și smântâna fermentată într-un bol adânc. Pasați-le cu blenderul până veți obține o compoziție fină, aerată și fără cocoloașe (timp de aproximativ 5 minute).

Dacă nu doriți să pierdeți timpul cu acest proces, puteți să înlocuiți ingredientele respective cu cremă de brânză (tip Philadelphia).

2.Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu mixerul pornit la viteză medie până va deveni pufos. Apoi adăugați zahărul pudră și mixați până la omogenizare (durează circa 2 minute).

3.Adăugați compoziția de brânză în bolul cu untul bătut. Mixați până la omogenizare (untul trebuie să se combine complet cu celelalte ingrediente): mai întâi cu mixerul pornit la viteză mică, iar apoi la viteza maximă (acest pas durează aproximativ 5 minute).

Veți obține o cremă moderat de dulce, delicată și foarte gustoasă. Dacă doriți, puteți să înlocuiți zahărul cu miere lichidă sau alt îndulcitor natural.

4.Ca să asamblăm tortul, noi am folosit o formă dreptunghiulară, reglabilă, fără fund, pe care am tapetat-o cu folie alimentară, ca să o putem îndepărta mai ușor. Puteți să folosiți orice formă doriți!

5.Răspândiți uniform 2 linguri de cremă pe fundul tăvii sau platoului, dacă folosiți un inel. Apoi așezați un strat de biscuiți în ea/el.

6.Acoperiți stratul de biscuiți cu un strat uniform de cremă.

7.Alternați straturile de biscuiți și cremă până veți folosi toate ingredientele.

Noi am pregătit un tort mare ca suprafață, dar cu înălțime mică. Dacă vă plac torturile înalte, folosiți o formă mică și alternați mai multe straturi de biscuiți și cremă.

8.Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 5-6 ore, ca să se pătrundă.

9.Decorați tortul: mărunțiți ciocolata albă cu cuțitul, ca să o transformați într-un fel de așchii mărunte.

10.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) și zahărul pudră până la apariția vârfurilor persistente.

11.Scoateți tortul din frigider. Îndepărtați forma și folia alimentară din jurul lui.

12.Ungeți-i suprafața și marginile cu frișca bătută. Presărați ciocolata mărunțită pe suprafața lui și tapetați-i marginile cu fulgi de cocos.

13.Porționați și serviți acest desert minunat.

Tortul Raffaello iese foarte fin, bine pătruns, moderat de dulce și incredibil de aspectuos. Este simplu, rapid și relativ ieftin. Îi va impresiona pe toți! Este dificil să renunți la el!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!