Tortul „Degețelele femeii”! O rețetă care a fost încercată și testată de ani de zile, ceea ce înseamnă că fiecare va reuși să o facă!

Astăzi doresc să vă prezint o rețetă interesantă de tort, care se numește „Degețelele femeii”. Eu nu pregătesc acest desert foarte des, dar îl fac de mult timp. Rețeta am învățat-o la școală, iar când eram studentă, o pregăteam des pentru prietenele mele. De-a lungul anilor, am îmbunătățit rețeta, așa că a devenit foarte reușită. Iese un tort foarte fraged, aerat, delicios și, datorită smântânii, nu este atât de gras. Trebuie neapărat să-l încercați, sunt sigură că o să vă placă! 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

– 350 ml de apă;

– 150 g de unt;

– 250 g de făină;

– 1/3 dintr-o linguriță de sare;

– 6-7 ouă;

Pentru cremă:

– 500 g de smântână fermentată cu un conținut de grăsime de 20 %;

– 250 g de zahăr pudră;

Pentru decor:

– ciocolată.

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătiți aluatul: turnați apa într-o cratiță. Adăugați untul și puneți vasul pe foc mediu. După ce untul se va topi, adăugați făina și sarea. Amestecați încontinuu, până când veți obține un aluat fiert omogen și îngroșat.

2. Transferați aluatul într-un bol și lăsați-l să se răcească pe masă timp de 5-10 minute.

3. Spargeți 6 ouă într-un castron. Lăsați 1 ou deoparte, pentru mai târziu. Bateți-le cu ajutorul unui tel, până la omogenizare.

4. Turnați treptat ouăle bătute peste aluatul răcit din bol și amestecați bine cu spatula. În final, dacă este nevoie, spargeți și încorporați și celălalt ou. Trebuie să obțineți o consistență omogenă și cremoasă.

5. Turnați aluatul obținut într-un poș de patiserie și modelați degețelele cu ajutorului lui, aliniindu-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6. Coaceți degețelele în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 10-15 minute.

7. Pregătiți crema: bateți zahărul pudră și smântâna fermentată cu mixerul, până când veți obține o compoziție omogenă și cremoasă, dar nu pufoasă.

8. Asamblați tortul: înmuiați degețelele în crema obținută și așezați-le compact într-o formă detașabilă sau pe un platou cu un inel de patiserie pe el. Turnați crema rămasă peste ele. Lăsați tortul în frigider peste noapte, ca să se hidrateze foarte bine.

9. Scoateți tortul din frigider și detașați inelul. Decorați-l cu ciocolată topită.

10. Porționați deliciul obținut și savurați-l cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New