Tortul „Mars” care se topește în gură de gustos ce este! Simplu dar delicios!

Acesta este un desert regal care va deveni o adevărată vedetă pe orice masă de sărbătoare. O feerie de ciocolată, cu o cremă delicată și pufoasă, combinată cu un caramel care se topește în gură.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– 3 ouă;

– 1 praf de sare;

– 80 g de zahăr tos;

– 1 linguriță de zahăr vanilat;

– 50 ml de lapte;

– 30 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 80 g de făină;

– 20 g de pudră de cacao;

– 1 linguriță de praf de copt;

Pentru caramel:

– 150 g de zahăr tos;

– 30 g de unt;

– 150 ml de smântână pentru frișcă de 33%;

– 1 praf de sare;

Pentru mousse:

– 100 g de ciocolată cu lapte;

– 100 g de ciocolată neagră;

– 450 ml de smântână pentru frișcă de 33%;

– 10 g de gelatină;

– 4 linguri de apă;

Pentru glazură:

– 100 g de ciocolată;

– 80 ml de smântână pentru frișcă de 33%.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru a începe pregătirea blatului, bateți ouăle cu sarea, zahărul vanilat și cel tos, folosind mixerul pornit la viteză mare. Noi am mixat ingredientele timp de 8 minute. Trebuie să obțineți o compoziție pufoasă și albicioasă.

2. După aceasta, încorporați laptele și uleiul vegetal (inodor) de temperatura camerei.

3. În final, cerneți făina, pudra de cacao și praful de copt direct în bol și amestecați totul cu o spatulă de silicon, prin mișcări ușoare și circulare.

4. Luați o formă detașabilă și tapetați-i baza cu hârtie de copt, iar pereții ungeți-i cu unt, apoi presărați-i cu făină. Turnați aluatul obținut în ea. Acoperiți-o cu o bucată de staniol și dați-o la cuptor. Coaceți blatul la temperatura de 180°C, timp de 35-40 de minute.

*Diametrul formei noastre de copt este de 18 cm.

5. Scoateți blatul din cuptor și lăsați-l în formă să se răcească. După aceasta, scoateți-l din ea și împărțiți-l în trei blaturi de aceeași grosime.

6. Pregătiți caramelul: topiți zahărul într-o tigaie încinsă, la foc mic. După aceasta, adăugați untul și amestecați încontinuu, până la omogenizare. În final, încorporați smântâna pentru frișcă și sarea. Stingeți focul și lăsați caramelul să se răcească complet, apoi transferați-l într-un poș de patiserie.

7. Pregătiți mousse-ul: amestecați gelatina cu apa și lăsați-o să se hidrateze.

8. Puneți ciocolata cu lapte și cea neagră într-un bol adânc. Turnați 100 ml de smântână pentru frișcă fierbinte peste ea și lăsați-o să se topească. Apoi amestecați-o bine, până când se va omogeniza complet.

9. Bateți smântâna pentru frișcă rămasă cu ajutorul mixerului, până când își va dubla volumul și va căpăta o compoziție cremoasă și fermă. Adăugați amestecul de ciocolată și gelatina hidratată, pe care mai întâi va trebui să o topiți în cuptorul cu microunde. Amestecați toate componentele cu ajutorul mixerului.

10. Asamblați tortul: luați un inel de patiserie, dați-i forma blatului și începeți stratificarea desertului prin ungerea fiecărui blat cu cremă și caramel. Acoperiți tortul cu o folie alimentară și dați-l la frigider să se hidrateze timp de 2-3 ore.

11. Pregătiți glazura: combinați ciocolata ruptă în bucățele cu smântâna fierbinte pentru frișcă. Trebuie să obțineți o pastă omogenă și cremoasă.

12. Scoateți tortul din frigider. Detașați inelul de patiserie. Ungeți desertul cu glazura obținută de ciocolată.

13. Porționați deliciul savuros și bucurați-vă de el din plin! Este cu adevărat delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New