Tortul „Regina Esther” — cu blaturi de mac și cremă de lămâie!

Este un desert incredibil de gustos!

INGREDIENTE:

Pentru blaturi:

-8 albușuri de ouă;

-5 gălbenușuri de ouă;

-100 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-3 linguri de ulei (fără miros);

-4 linguri de făină;

-o linguriță de praf de copt;

-½ pahar de semințe de mac.

Pentru cremă:

-1.5 pahare de lapte;

-2 linguri de amidon;

-150 g de zahăr pudră;

-3 gălbenușuri de ouă;

-200 ml de smântână pentru frișcă 33%;

-o lămâie.

Pentru decor: o tabletă de ciocolată albă.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați albușurile de gălbenușuri.

2.Pregătiți aluatul: bateți albușurile cu mixerul până vor deveni spumoase. Apoi, mixând continuu, adăugați treptat câte o lingură din zahărul tos combinat cu zahărul vanilat.

3.Când spuma de albușuri și zahăr va deveni albicioasă și stabilă, încorporați treptat 5 gălbenușuri (câte unul) în ea, fără să întrerupeți mixarea.

4.Adăugați uleiul și bateți compoziția pe parcursul a încă un minut.

5.Amestecați făina cernută cu praful de copt și semințele de mac (noi le-am măcinat în prealabil). Încorporați-le în compoziția de ouă, amestecând atent cu spatula, prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

6.Divizați aluatul obținut în 4 părți egale.

7.Transferați fiecare parte de aluat într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm și fundul tapetat cu hârtie de copt, răspândindu-o uniform.

8.Coaceți blaturile timp de 10 minute, până se vor rumeni, în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

9.Pregătiți crema: cerneți o lingură de zahăr pudră într-un bol. Adăugați amidonul și puțin lapte. Amestecați foarte bine.

10.Puneți 3 gălbenușuri, aproape tot zahărul pudră rămas (cernut în prealabil — puneți 2 linguri deoparte) și laptele rămas într-un bol separat. Amestecați cu telul până la omogenizare, după care transferați compoziția obținută într-o crăticioară, așezați-o pe foc mic și, agitându-o continuu, aduceți-o până aproape de punctul de fierbere.

11.Apoi adăugați amidonul dizolvat în lapte și continuați să fierbeți crema până se va îngroșa, amestecând în permanență.

12.Transferați crema într-un bol curat. Adăugați coaja rasă de pe o lămâie și sucul stors din jumătate de lămâie. Amestecați foarte bine și lăsați crema să se răcească.

13.Bateți smântâna pentru frișcă (rece, abia scoasă din frigider) cu 2 linguri de zahăr pudră (cernut în prealabil) până la apariția vârfurilor moi. După aceasta, fără să opriți mixarea, încorporați treptat crema fiartă (câte o lingură) în frișca bătută, amestecând de fiecare dată până la omogenizare.

14.Asamblați tortul: ungeți platoul cu puțină cremă. Apoi suprapuneți blaturile pe el, ungându-le cu câte un strat generos de cremă.

15.Ungeți suprafața și marginile tortului cu crema rămasă.

16.Decorați tortul: noi i-am presărat suprafața și marginile cu ciocolată albă, dată prin răzătoare.

17.Porționați și serviți acest desert ușor, fin și delicios!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!