Toți vă vor cere această rețetă! Pateuri incredibil de gustoase, moi și fine ca puful!

Este imposibil să renunți la aceste pateuri delicioase cu varză! Datorită aluatului moale ca puful și umpluturii suculente, ele sunt unele dintre preferatele noastre. Toți oamenii, care le vor gusta, vă vor cere rețeta lor. Datorită tehnologiei Tangzhong (utilizată pe larg în gastronomia japoneză și chinezească), aceste pateuri își mențin îndelung prospețimea și nu se înăspresc. Vă recomandăm să le încercați! Veți fi mulțumiți de rezultat! Dacă doriți, puteți să folosiți alte umpluturi.

INGREDIENTE:

Pentru Tangzhong:

-100 ml de lapte;

-20 g de făină.

Pentru aluat:

-Tangzhong-ul pregătit;

-500 g de făină;

-o linguriță de sare;

-300 ml de lapte cald;

-o lingură de zahăr;

-7 g de drojdie uscată sau 21 g de drojdie proaspătă;

-2 ouă (la temperatura camerei);

-40 g de unt moale (la temperatura camerei).

Pentru umplutură:

-o ceapă;

-400 g de varză;

-2-3 linguri de ulei;

-o linguriță de zahăr;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-mărar — după gust (opțional).

Altele: 1-2 gălbenușuri de ou + 1-2 linguri de lapte (pentru ungerea pateurilor înainte de coacere).

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți Tangzhong-ul: amestecați laptele și făina într-o crăticioară, folosind telul. Fierbeți-le pe foc mic, până vor căpăta consistența smântânii groase sau pudingului, amestecând în permanență cu spatula, ca să nu rămână cocoloașe. Luați compoziția rezultată de pe foc și lăsați-o să se răcească puțin (până va fi călduță).

2.Pregătiți aluatul: cerneți făina într-un bol adânc și amestecați-o cu sarea.

3.Amestecați laptele cald cu zahărul și drojdia într-un vas separat. Lăsați drojdia să se activeze pe parcursul a 15-20 minute, până va apărea „căciula” spumoasă caracteristică.

4.Adăugați laptele cu zahărul și drojdia activată, Tangzhong-ul călduț și ouăle la temperatura camerei în bolul, în care ați pus făina și sarea. Amestecați aluatul cu mixerul pornit la viteză mică, pe parcursul unui minut, montându-i accesoriul tip cârlig.

5.Apoi măriți viteza mixerului până la medie și continuați frământarea aluatului pe parcursul a 4 minute.

6.Adăugați untul moale (la temperatura camerei) în aluat și continuați să-l frământați timp de încă 5 minute, cu mixerul pornit la viteza medie. La sfârșit el trebuie să se lipească de fundul bolului, dar să se separe de pereții lui.

Dacă veți frământa aluatul cu mâinile, procesul respectiv va dura 15-20 minute.

7.Ungeți-vă mâinile cu ulei și modelați aluatul sub formă de bilă. Puneți-l într-un bol adânc, uns cu ulei. Acoperiți-l cu folie alimentară, stropită cu puțin ulei și lăsați-l să dospească timp de 60 minute într-un loc cald.

8.Pregătiți umplutura: încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. Adăugați ceapa tăiată în cubulețe și prăjiți-o pe parcursul a circa 2 minute, până se va înmuia și va deveni transparentă.

9.Adăugați varza tocată fideluță, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați. Acoperiți tigaia cu un capac și căliți varza pe foc mic, până se va înmuia (timpul de preparare depinde de soiul verzei și preferințele dumneavoastră: unora le place varza foarte moale, altora — varza al dente).

10.Adăugați zahărul și mărarul mărunțit. Amestecați și gătiți umplutura pe parcursul a încă 60 secunde, sub capac.

11.Transferați umplutura într-un bol curat și lăsați-o să se răcească.

12.Modelați pateurile: lucrând pe masa presărată cu făină, divizați aluatul în 12 bucăți egale. Aplatizați-le puțin cu mâinile, iar apoi modelați-le sub formă de biluțe. Acoperiți-le cu folie alimentară, ca să nu li se usuce suprafața.

13.Aplatizați fiecare biluță de aluat cu mâinile, ca să-i oferiți forma de turtiță rotundă, cu grosimea de circa 5 mm. Puneți umplutura în mijlocul ei, străduindu-vă să nu-i atingeți marginile (astfel veți evita dezlipirea ulterioară a pateului).

14.Lipiți marginile turtiței, acoperind complet umplutura.

15.Întoarceți pateul obținut cu „cusătura” în jos și oferiți-i forma dorită: lunguiață sau rotundă.

16.Așezați pateurile pe tava tapetată cu hârtie de copt/foaie de silicon sau unsă cu ulei. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 15 minute.

17.Ungeți pateurile cu gălbenușul/gălbenușurile amestecate cu laptele, folosind pensula de silicon (în funcție de gradul de rumenire, pe care-l preferați).

18.Coaceți pateurile timp de 30 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.

19.Lăsați-le să se răcească complet.

20.Serviți pateurile cu varză! Sunt rumene, pufoase, aromate și delicioase!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!