Toți vor dori să pună mâna pe andrele și să încerce acest ornament! E mai reușit decât punctul leneș!

Rețetă de khachapuri, pregătită după o interpretare mai diferită, dar foarte gustoasă. Merită să încercați să-l pregătiți și dvs. la cină!

INGREDIENTE:

– 100 ml de apă caldă;

– 100 ml de lapte cald;

– jumătate de linguriță de sare;

– 1 lingură de zahăr;

– 1 ou;

– 4 g de drojdie;

– 300 g de făină;

– 4 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

– 450 g de cașcaval;

– 1 gălbenuș de ou + 1 lingură de lapte.

MOD DE PREPARARE:

1. Turnați laptele și apa caldă într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul, oul și drojdia uscată și omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, adăugați făina și frământați aluatul până când se va aduna într-o bilă. Apoi adăugați uleiul vegetal și continuați să-l frământați, până când va deveni omogen și nelipicios de mâini. Acoperiți bolul cu o folie alimentară și lăsați aluatul să dospească la cald timp de 60 de minute.

3. Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină și tăiați-l în jumătate. Modelați fiecare parte în formă de bilă.

4. Luați câte o bilă și turtiți-o cu degetele, astfel încât să obțineți o lipie groasă. Adăugați o parte din cașcavalul ras în centru și acoperiți-l cu marginile aluatului, modelând o turtă.

5. Puneți turtele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte. Apoi presărați-le cu puțin cașcaval ras.

6. Coaceți khachapuri în cuptorul preîncălzit până la 200°C, timp de 25 minute.

7. Scoateți-le din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!