Totul despre făină – sfaturi și secrete!

Am pregătit câteva sfaturi utile despre cum să păstrați făina de grâu, de care să cumpărați și multe alte aspecte.

1. Atunci când cumpărați făină, alegeți produsul în ambalaj de hârtie, deoarece în pungile de plastic făina nu poate respira.

2. Făina de calitate înaltă se potrivește pentru torturi, prăjituri, cozonaci. Pentru turtele și tartele sărate, este de preferat să folosiți făină de calitatea întâi. Iar pentru clătite, blinii și colțunași chiar și făina de calitatea a doua este perfectă.

3. Când procurați făină, dați atenție la termenul de valabilitatea, care trebuie să fie de cel mult 1 an.

4. Când pregătiți aluatul, neapărat cerneți făina. Astfel, ea se îmbogățește cu oxigen și prăjiturile vor fi pufoase.

5. Culoarea corectă a făinii este albă sau crem fină. Dacă inițial făina a fost de culoare albă, iar apoi a devenit întunecată, acest lucru vorbește despre faptul că făina s-a stricat.

6. Făina are un gust dulciu. Dacă este amăruie, înseamnă că a stat prea mult în sertar.

7. De asemenea, făina de calitate cu este crocantă. Dacă o gustați, ea nu trebuie să crănțănească printre dinți. În caz contrar, este un indiciu că conține careva impurități, cel mai probabil nisip.

8. Luați puțină făină între degetul arătător și cel mare și frecați, veți simți că scârțâie. Dacă se lipește de degete, înseamnă că a îmbibat prea multă umiditate.

9. Cum puteți verifica calitatea făinii: adăugați 1 linguriță de făină într-un pahar cu apă și amestecați. Dacă culoarea va fi întunecată, înseamnă că făina s-a stricat.

10. Când pregătiți aluatul, încorporați făina în mai multe porții. De regulă, în rețete se indică cantitatea aproximativă de făină. Aceasta depinde de categoria,mărimea ouălor și de calitatea făinii.

11. Pe ambalaj, trebuie să fie scris indicele conținutului de gluten, care trebuie să fie de cel puțin 24%.

12. Cum să păstrați corect făina: făina păstrată în locuri prea calde devine râncedă, iar în locuri umede, capătă un gust de mucegai și pot apărea insecte. Vă recomandăm să folosiți un vas emailat, din ceramică sau săculețe din pânză.

13. Atunci când pregătiți checuri, chifle sau rulade, adăugați făina în lichid, iar pentru clătite, blinii și pandișpan turnați lichidul în făină.

Acestea sunt sfaturile, care le cunoaștem și am dorit să le împărtășim cu dumneavoastră. Suntem foarte curioși să aflăm ce alte secrete știți. Le așteptăm cu drag în comentarii.