Trandafiri crocanți modelați cu ajutorul paharului – un desert foarte gustos și aspectuos!

O gustare originală pentru întâmpinarea oaspeților. Este ușor de pregătit, însă în stare să cucerească pe fiecare.

INGREDIENTE:

– 2 ouă;

– 1 linguriță de zahăr;

– 1/4 dintr-o linguriță de sare;

-1 linguriță de oțet de 5%;

– 250 g de făină (+/-);

– lapte condensat (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1. Într-un bol adânc, adăugați ouăle, zahărul, sarea, oțetul și uleiul vegetal. Omogenizați ingredientele cu ajutorul unui tel.

2. După aceasta, începeți să adăugați făina în câteva etape și să frământați aluatul final cu mâinile. Acesta trebuie să iasă omogen, moale și nelipicios. Acoperiți-l în contact cu o bucată de folie și lăsați-l să se „odihnească” pe masă timp de 15 minute.

3. După aceasta, lucrând pe suprafața curată de lucru, întindeți bila de aluat într-o foaie foarte subțire și rotundă.

4. Luați o formă rotundă de patiserie, cu marginea ondulată și decupați cercuri din foaia de aluat. Împărțiți-le pe toate în grupuri a câte 6 cercuri.

5. Acum, luați un păhărel mic și începeți să suprapuneți câte șase cercuri de aluat pe marginea sa, astfel încât acestea să fie îndoite în jumătate. Mai apoi, scoateți-le cu grijă pe toate odată din pahar, întoarceți-le cu susul în jos și veți obține un trandafiraș frumos. Modelați astfel toți trandafirii.

6. Încingeți o cratiță cu suficient ulei vegetal și prăjiți trandafirii de aluat în ea, până când se vor rumeni frumos pe toate părțile. De asemenea, noi am prăjit la urmă și resturile de aluat. Am obținut o gustare crocantă.

7. Scoateți totul pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie, pentru a îndepărta excesul de ulei.

8. Trandafirii rumeni și frumoși sunt gata. A rămas să-i acoperiți cu o plasă de lapte condensat, folosind un poș de patiserie și să-i serviți cu plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New