Transplantarea neobișnuită de orhidee într-un sistem fără substrat!

Orhideele sunt plante care pot crește și dezvolta activ chiar și fără un substrat. Transplantarea unei orhidee într-un sistem fără substrat este foarte ușoară. Lucrul important este să pregătiți sistemul radical foarte minuțios.

Înainte de a plasa orhideele cumpărate în magazine sau în alte locuri, care au stat lângă alte flori, acestea trebuie puse în carantină departe de alte plante și neapărat  tratate cu un spray contra dăunătorilor.

După ce planta a fost în carantină de ceva timp, puteți continua transplantarea. Dacă orhideea a fost infectată sau florile au început să se ofilească,tăiați tulpina florii lăsând câțiva muguri tineri. Scoateți ușor orhideea din ghiveci și curățați cu grijă rădăcinile de substratul aderent. Clătiți planta sub un jet de apă și îndepărtați rădăcinile uscate și putrede.

După curățarea și îndepărtarea substratului și a scoarței aderente, așezați orhideea într-un recipient potrivit.

Întrucât  rădăcinile plantei nu sunt obișnuite să crească fără un substrat, ele pot începe să se usuce. Prin urmare, este important să pulverizați orhideea transplantată într-un sistem fără substrat în fiecare zi. Dacă vremea este caldă și uscată, atunci numărul de pulverizări poate fi mărit de până la 3 ori pe zi.

O cantitate mică de apă poate fi adăugată la fundul recipientului. Va fi minunat dacă puteți găsi un ghiveci cu proeminențe mici, datorită căreia rădăcinile nu se vor sprijini de apă, ceea ce le va salva de la putrezire.

Urmăriți  ca razele directe ale soarelui să nu cadă pe rădăcini. După o săptămână, pulverizați din nou orhideea transplantată cu un spray contra dăunătorilor.

Cel mai bine este să transplantați orhideele în sisteme fără substrat primăvara și vara, adică atunci când plantele se află într-o fază de creștere activă.

Mult spor!

New