Trebuie să faceți curat după sine în camera de hotel?!

Trezindu-vă dimineața într-un oraș străin, aruncați o privire somnoroasă prin camera de hotel. Se apropie ora de plecare și trebuie să reușiți să adunați lucrurile. Întrebarea logică, pe care v-o puneți în situația respectivă este: să aranjați sau nu patul? Și, în general, trebuie să faceți curat după sine? Bineînțeles, există serviciul de curățenie în hotel. Dar probabil vă este rușine să lăsați totul împrăștiat… 

Veți fi uimiți, când veți afla răspunsul la această întrebare, precum și la celelalte, care se strecoară din când în când în mintea noastră în timpul cazării la hotel. În continuare veți afla părerea cameristelor. 

CURĂȚENIA ÎN CAMERELE DE HOTEL: O PRIVIRE ÎN CULISE

Destul de frecvent se publică articole scandaloase despre deservirea îngrozitoare din hotelurile atât românești, cât și străine. Și dacă nu v-ați cazat la un hotel de 5 stele, probabil nu așteptați un service de nivel înalt. Veți fi uimiți, când vă vom spune că și cameristele au rareori așteptări bune de la clienți. 

Aici veți găsi răspunsurile la întrebările destul de delicate, pe care mulți se rușinează să le pună personalului de deservire, ca să nu pară lipsiți de tact. 

TREBUIE SĂ LĂSAȚI BACȘIȘ? 

Munca cameristelor este foarte grea, dar, de obicei, tot bacșișul ajunge la ospătari. Puteți să le mulțumiți personal pentru munca depusă sau să le lăsați bacșișul în plicul lăsat special pentru acesta.

Dar există și alte moduri de mulțumire. Lăsați sticle cu apă sau suc, ciocolată sau altă surpriză plăcută în frigider sau pe masă. Doar să nu uitați să specificați că aceasta este pentru personal.

TREBUIE SĂ FOLOSIȚI AGĂȚĂTOAREA PENTRU CLANȚĂ?

În unele hoteluri există semnele cu inscripția „Nu deranjați”. Puteți să le agățați de clanță, când sunteți ocupați — astfel cameristele nu vă vor întreba despre curățenia din camere și vor reveni mai târziu. Doar că ele suferă deseori din cauza acestei opțiuni.

De ce? Pentru că mulți pur și simplu uită să scoată semnul respectiv, când părăsesc camera de hotel. Iar cameristele nu au posibilitatea să intre, ca să pregătească totul până la sosirea următorului client. De aceea, dacă folosiți agățătoarea „Nu deranjați”, nu uitați să o scoateți.

TREBUIE SĂ ARANJAȚI PATUL?

Din cauza bunelor maniere mulți clienți se străduiesc să lase patul într-o stare decentă. Dar acest lucru nu ușurează deloc munca, pe care trebuie să o facă cameristele. Când patul arată neatins, apare întrebarea: trebuie sau nu trebuie schimbate cearceafurile?

De aceea, dacă vreți să procedați corect, lăsați cearceafurile și prosoapele pe podea. Iar dacă vă grăbiți, nu este nici o problemă, dacă aceste lucruri rămân șifonate sau împrăștiate. Cel mai important este să se observe că ele au fost folosite.

În cazul, în care vă întrebați dacă trebuie să curățați camera până la ultimul fir de praf, răspunsul este „Nu”. Dar nu trebuie să uitați că cel mai bine ar fi să adunați gunoiul într-un singur loc și să lăsați vopseaua de păr și alte substanțe colorate acasă. Să aveți călătorii plăcute! Sperăm că acest articol v-a fost de folos! Dacă da, distribuiți-l prietenilor voștri!

New