Trei ingrediente, care trebuie adăugate în gropi atunci când plantați usturoiul de toamnă – peste un an veți avea o roadă nemaivăzută!

Toamna, plantăm usturoiul, care se află în pământ pe parcursul întregii ierni, iar odată cu sosirea primăverii, încep să apară plantele tinere și peste câteva luni puteți strânge recolta. 

Înainte de plantare, este necesar să pregătiți paturile. Paturile pentru usturoiul de iarnă ar trebui să fie pe partea însorită. Cu cât mai repede se încălzește solul, cu atât mai repede încolțește usturoiul. 

După ce ați ales locul unde va crește usturoiul, începeți să pregătiți paturile. 

Curățați pământul de iarbă și plante. Apoi îl săpați și faceți șanțuri, în care veți planta usturoiul. 

De asemenea, în șanțuri, faceți adâncituri, pentru a sădi în ele cățeii. Împreună cu usturoiul veți adăuga și îngrășământ, care îl va hrăni până la iarnă și început de primăvară. 

Mai întâi, adăugați clorură de potasiu. Ea face usturoiul mai rezistent la boli, îi prelungește termenii de păstrare și, cel mai important, favorizează creșterea căpățânilor de usturoi. 

Al doilea îngrășământ este superfosfatul. 

Putem spune că acesta este fosfor obișnuit, doar că versiunea sa îmbunătățită. Superfosfatul este mult mai bine absorbit de usturoi și, ca urmare, odată cu sosirea primăverii, usturoiul începe deja să formeze căpățâni. 

De asemenea, creșterea și dezvoltarea usturoiului este imposibilă fără masa vegetală. Acesta este al treilea component. Vorbim despre azotat de amoniu și uree. 

Toate îngrășămintele de mai sus conțin azot, care contribuie la creșterea și dezvoltarea rapidă a masei vegetale. Și acest lucru, la rândul său, are un efect pozitiv asupra mărimii usturoiului. 

Iată 3 cele mai importante ingrediente pe care ar trebui să le adăugați în gropi împreună cu usturoiul. 

Unii grădinari nu vor să se complice și folosesc doar cenușă din lemn. Dar aceasta nu va da rezultatul dorit. Deși, utilizarea cenușii este mai bună decât nimic. 

Spor la grădinărit!