Trei tipuri de îngrășăminte pentru petunii. Înflorirea abundentă este garantată!

Suntem siguri că acest articol va fi folositor pentru toți cei care adoră petuniile!

FERTILIZAREA PETUNIILOR: TIPURI DE ÎNGRĂȘĂMINTE

Toate tipurile de îngrășăminte pentru petunii pot fi divizate în 2 categorii: de bază și suplimentare. Să începem cu primele. Astfel, îngrășămintele de bază sunt:

-compușii azotați, folosiți în prima etapă de formare a plantei;

-compușii fosforici — pentru dezvoltarea sistemul radicular;

-compușii cu potasiu — pentru înflorirea abundentă a petuniilor.

În continuare vom discuta despre îngrășămintele suplimentare sau populare pentru petunii. Ele contribuie la stimularea încolțirii semințelor, ocrotirea lăstarilor de afecțiunile micotice și îmbunătățirea stării plantelor, datorită compoziției vitaminoase deosebite.

CÂND SE APLICĂ ÎNGRĂȘĂMINTELE, CARE STIMULEAZĂ ÎNFLORIREA PETUNIILOR?

Important! Petunia trebuie transplantată într-o zi posomorâtă, deoarece astfel se adaptează mai bine la noul mediu. Ea nu iubește razele solare directe, îndeosebi în perioada de adaptare la substratul nou. Îndată după replantarea răsadurilor perioada de fertilizare se divide convențional în 3 etape:

Prima etapă: peste 5-7 zile de la replantare. Folosiți compuși, care conțin azot, ca să măriți cantitatea și calitatea legăturilor formate și ale masei vegetative. Puteți să repetați această fertilizare peste 10 zile.

A doua etapă: peste 10 zile de la finisarea primei etape. Pentru înflorirea abundentă se folosește azotatul de calciu, care previne putregaiul.

A treia etapă: peste 7 zile de la sfârșirea celei de-a doua etape. Utilizați îngrășăminte, care conțin fosfor — pentru fortificarea sistemului radicular.

În timpul fiecărei etape indicate mai sus pot fi și chiar trebuie folosite îngrășăminte populare pentru petunii.

CELE MAI BUNE ÎNGRĂȘĂMINTE PENTRU PETUNIILE CULTIVATE ÎN CONDIȚII CASNICE

1. De urzici. El înlocuiește complet compușii azotați. Turnați 10 litri de apă peste 500 g de urzici. Infuzați-le pe parcursul a 24 ore, după care strecurați soluția obținută și turnați câte 500 ml din ea la baza fiecărei plante.

2. Din sare de lămâie. Această soluție previne îngălbenirea frunzelor plantei. Turnați 10 litri de apă peste doar 10 g de sare de lămâie și turnați câte 500 ml de soluție peste rădăcinile fiecărei plante.

3. De drojdie. Cu ajutorul acestui îngrășământ puteți să înlocuiți compușii, care conțin fosfor. Turnați 10 litri de apă peste 10 g de drojdie uscată și 2 linguri de zahăr tos. Lăsați soluția să se odihnească într-un loc cald, pe parcursul a 2 ore. Irigați petuniile cu ea, luând în considerație proporția de 10 litri de soluție la 5 m² de sol.

Nu vă gândiți că puteți să alegeți doar o singură variantă: fie de bază, fie suplimentară. Fertilizarea petuniilor în condiții casnice prin intermediul doar al unui tip de îngrășăminte nu vă va permite să obțineți înflorirea lor abundentă: lăstarul mic va rămâne mic, iar câteva floricele, indiferent de frumusețea lor, nu vor decora casa dumneavoastră.

Luați materialul din acest articol în considerație! Chiar dacă nu tindeți să deveni un floricultor experimentat, probabil oricum doriți să îngrijiți câteva ghivece de petunii.

Spor la grădinărit!