Treisprezece sfaturi practice, de care ar trebui să țină cont toți grădinarii la început de sezon!

Noi am adunat 13 sfaturi practice, de care ar trebui să țină cont toți grădinarii la început de sezon, atunci când se ocupă de amenajarea teritoriului.

1. Arbore de lămâie

Arborele de lămâie nu este doar un decor exotic pentru grădina dumneavoastră, ci și un remediu împotriva țânțarilor supărători, de care e greu de scăpat în serile calde. Pentru ca o plantă adultă să se dezvolte bine, nu uitați să tăiați frunzele superioare și să o țineți câteva săptămâni în ghiveci. După aceasta, lămâiul poate fi plantat în câmp deschis.

2. Soluție pregătită în casă împotriva buruienilor

Dacă grădina dumneavoastră este invadată de buruieni, folosiți o soluție simplă și accesibilă. Pentru prepararea acesteia aveți nevoie de 4l de oțet, ½ pahar de sare și 1 lingură de soluție de spălat vasele. Turnați amestecul obținut peste buruieni într-o zi călduroasă și foarte curând veți uita de ele.

3. Flori în ghivece

Dacă înflorirea din grădină nu vă este suficientă, puteți aduce la vilă plantele de interior în ghivece. Hortensia, Geranium, Begonia și Fuchsia se simt foarte bine în aer liber. Noi vă recomandăm să repartizați aceste ghivece lângă casă, lângă pridvor, în mijlocul grădinii sau în jurul potecilor.

4. Plante cățărătoare

Din anumite motive, grădinarii folosesc tot mai rar plante cățărătoare pentru amenajarea teritoriului vilelor. Deși, astfel de plante sunt cel mai bun decor pentru o fațadă inestetică a casei sau a foișorului. Cea mai frumoasă plantă printre agățătoare este trandafirul, însă dacă doriți rezultate rapide, plantați Volbură, Sângele voinicului (Lathyrus odoratus) sau Nasturtium.

5. Gândaci de Colorado

Dacă gândacii de Colorado vă atacă cartofii de ani buni, e timpul să luați măsuri drastice. Pentru aceasta aveți nevoie de o cutie de muștar praf, îl dizolvați în puțină apă caldă și adăugați 100 ml de oțet. Stropiți tufele de cartof cu soluția obținută și gândacii le vor lăsa în pace.

6. Înflorire

Nu aveți răbdare să vedeți florile din grădină înflorite? Vă recomandăm să folosiți un îngrășământ pe bază de drojdie. Dizolvați 100 gr în 1l de apă. Udați florile o dată în lună și foarte curând vă vor bucura cu boboci și flori.

7. Îngrășăminte naturale

Vila necesită multe cheltuieli. Ne referim aici atât la efort, cât și la bani. Cu toate acestea, dacă unele cheltuieli nu pot fi evitate, pe unele lucruri puteți economisi. Este vorba despre îngrășăminte. Zațul de cafea, infuzia de ceai, cojile de ouă și banane hrănesc foarte bine solul.

8. Aveți grijă de rădăcini

Toate plantele din grădina dumneavoastră sunt individuale și fiecare are nevoie de îngrijire specială. De exemplu, unele necesită o irigare bună a rădăcinilor. Puteți obține un rezultat pozitiv, fără să deteriorați sistemul radicular, cu ajutorul trucului simplu cu sticla. Faceți în ea câteva găuri și îngropați-o lângă plantă.

9. Sere individuale

Serele individuale din folie de plastic vă ajută să protejați plantele cățărătoare la început de sezon. Avantajul lor este că sunt ușor de instalat și, de asemenea, ușor de îndepărtat atunci când afară e cald de-a binelea.

10. Dispozitiv pentru plantare

Începutul sezonului de grădinărit se caracterizează printr-un număr mare de lucrări de efectuat: trebuie să faceți ordine pe teren, să pregătiți solul pentru plantare, să asigurați irigarea și să realizați sere. Dispozitivele speciale și micile trucuri ușurează viața grădinarilor. De exemplu, acest aparat handmade realizat dintr-o țeavă PVC vă ajută să faceți gropi și să semănați în ele semințele, fără să vă aplecați.

11. Lupta contra dăunătorilor

Pentru a scăpa de rozătoare, care mănâncă recolta și tulpinile plantelor, nu e neapărat să folosiți produse chimice puternice. Soluția obișnuită de săpun poate speria dăunătorii. În plus, ea vă izbăvește și de afide.

12. Fluturi

Doriți să admirați fluturii minunați în grădină? Câteva vase cu apă și bucăți de fructe îi vor atrage. Repartizați-le în grădina cu flori și aroma dulce va aduce insectele frumoase pe teritoriul vilei dumneavoastră.

13. Cenușă

Cenușa de lemn este un excelent produs ecologic pentru combaterea dăunătorilor precum acarienii de varză, afide și melci. Doar presărați paturile cu cenușă sau înconjurați plantele cu ea, dăunătorii vor părăsi grădina.

Spor la grădinărit!