Tricotez câte 2-3 perechi pe zi! Îi dăruiesc tuturor membrilor familiei și prietenilor mei!

Acești cipici se asamblează dintr-un dreptunghi, iar mărimea poate fi aleasă oricare, deoarece dreptunghiul se tricotează după lungimea tălpii dvs. Astfel, pentru a afla câți centimetri trebuie să măsoare primul rând de ochiuri, va trebui mai întâi să măsurați lungimea tălpii dvs. Noi îi vom tricota pentru lungimea tălpii de 25 cm.

Deci, după ce ați aflat mărimea tălpii dvs., va trebui să calculați densitatea de ochiuri pe 1 cm. Pentru aceasta, vă recomandăm să tricotați un șablon cu firul dvs., ca să aflați acest lucru. După ce veți afla numărul de ochiuri pe 1 cm, va trebui să-l înmulțiți cu lungimea tălpii. În cazul nostru: 50 ochiuri/25 cm.

VEȚI AVEA NEVOIE DE:

– 2 andrele;

– fire de tricotat de 4 culori (noi am folosit fire de culoarea roz, albă, violetă și violetă deschis, pe care le-am notat cu A, B, C și D);

– ac cu urechea mare;

– centimetru de croitorie;

– foarfece.

*Lucrarea se întoarce la sfârșitul fiecărui rând.

*Primul ochi este întotdeauna ridicat pe andrea, iar ochiul de margine se tricotează pe dos.

*Indicatorii *_* cuprind pașii, care trebuie repetați până la sfârșitul rândului.

MOD DE LUCRU:

1. Deci, dacă și dvs. tricotați cipici pentru mărimea 39, atunci montați împreună cu noi 50 de ochiuri pe ambele andrele. Folosiți firul A și lăsați un capăt mai lung la începutul lucrului, ca să-l puteți folosi la cusut. Tricotați 1 rând în punct leneș.

*Punct leneș – tehnica de tricotat, care se lucrează doar cu ochiuri pe față, fie dacă rândul e pe dos sau pe față.

2. Schimbați firul B. Tricotați 4 rânduri în punct leneș cu el.

3. Schimbați firul C. Tricotați 4 rânduri în punct leneș cu el.

4. Schimbați firul B. Tricotați 2 rânduri în punct leneș cu el.

5. În continuare, lucrați cu firul C în punct leneș, până când veți obține o înălțime a lucrării de 9,5 cm.

6. Cea de-a doua jumătate a lucrării se lucrează la fel, doar că inversați culorile, ca să arate ca în oglindă. Închideți ochiurile și tăiați firul.

7. Coaseți cipicul: pliați dreptunghiul în jumătate. Introduceți capătul lăsat în urechea acului și coaseți călcâiul. Pentru aceasta, mai întâi uniți colțurile la nivelul primelor ochiuri marginale. Apoi treceți firul prin ele, introducând pe rând acul, de jos în sus, prin ochiurile paralele de pe fiecare parte. Coaseți astfel marginile până când veți ajunge aproape de linia de pliere propriu-zisă — lăsați 2 cm liberi.

8. După aceasta, însăilați circular ochiurile rămase, prin ochiurile de margine. Trageți firul foarte bine, apoi efectuați câteva cusături de fixare. Treceți firul pe dosul cipicului. Tăiați-l și ascundeți-l printre rânduri. Astfel veți obține un călcâi rotund și confortabil.

9. Urmează să coaseți vârful cipicului. Pentru aceasta, trebuie să însăilați ochiurile marginale, cuprinse între fâșiile late pe o bucată de fir. După aceasta, strângeți firul, adunând astfel ochiurile respective într-un singur punct. Coaseți-le pe dosul cipicului, ca să le fixați.

10. Coaseți marginile cipicului de la vârf în sus, până la porțiunea lucrată cu firul A. Continuați să coaseți marginile lucrate cu firul A, lăsând spațiul necesar pentru introducerea piciorului în cipic — aproximativ 11 cm (puteți să ajustați spațiul respectiv după piciorul dvs.).

11. Cipicul este gata! Tricotați-l și pe al doilea în același mod și purtați-i cu plăcere!

Spor la treabă!