Trucuri cu draperiile: idei reușite de agățare a draperiei fără garnitură și nu numai!

Draperiile pot fi agățate la geam în diferite moduri: cu ajutorul garniturii sau altor soluții ajutătoare. Citind acest articol, veți afla cum să atârnați draperiile la geam într-un mod neconvențional, cum să realizați „valuri” fără să coaseți țesătura, cum să fixați draperia de sticlă etc.

TRUCUL NR. 1

Puteți să fixați draperia de geam cu ajutorul benzii dublu adezive. Lipiți una dintre fețele ei pe rama geamului, iar pe cealaltă — de țesătură. Dacă este necesar, banda se dezlipește ușor de geam și nu lasă urme.

TRUCUL NR. 2

Încă o variantă de fixare a draperiei de termopan este prin coaserea unor bucăți de elastic în apropiere de marginile ei superioară și inferioară și agățarea lor de-a lungul benzii de etanșare a geamului.

TRUCUL NR. 3

Încă un mod cunoscut și verificat în timp de fixare a draperiei direct de sticlă, fără garnitură și alte accesorii ajutătoare, constă în prepararea unui lipici din apă și amidon, înmuierea draperiei în el și lipirea ei de sticlă, netezindu-o, ca să nu rămână bule de aer sub ea.

TRUCUL NR. 4

De asemenea, puteți să fixați draperia direct pe rama geamului cu ajutorul clipsurilor pentru hârtie. Puteți să agățați o asemenea draperie pe geamul deschis de la balcon în timpul verii.

TRUCUL NR. 5

Dacă nu doriți să sfredeliți rama, puteți să fixați o mini garnitură de tipul bari-cafe de ea. În acest fel puteți să decorați geamul fără eforturi suplimentare.

TRUCUL NR. 6

Dacă aveți o garnitură, dar nu aveți inele, de care să agățați draperia, pur și simplu luați câteva coliere de plastic (șoricei), introduceți-le prin draperie și fixați-le în jurul țevii, iar la sfârșit tăiați-le capetele excesive.

TRUCUL NR. 7

Puteți să agățați draperiile sau perdelele pe cuiere. În acest scop fixați cuierele pe perete, respectând linia marcată, după care agățați draperia de ele cu ajutorul firului din banda ei de fixare.

TRUCUL NR. 8

Dacă doriți să atârnați draperia, astfel încât să fie dreaptă, când este întinsă, atunci luați câteva agrafe sau clipsuri pentru hârtie și uniți câte 2 fante de pe banda de fixare a draperiei. Există 2 variante:

Spor la treabă!